Ergernissen in het verkeer

Ergernissen in het verkeer, wie heeft ze nou niet? Nou, ik heb ze in ieder geval wel! Of er nou iemand is die te zacht voor mij rijdt of aan het bumperkleven is, er is bijna altijd wel iemand aan wie ik me aan erger tijdens het autorijden.

De grootste ergernissen tijdens het rijden

Wanneer je de weg op gaat met je (huur)auto ga je je bijna gegarandeerd wel aan iets of iemand irriteren. Wat zijn nou de grootste ergernissen tijdens het rijden? Ik heb het even voor je opgezocht!

- Bumperkleven;
- Geen richting aangeven;
- Langzaam rijden;
- Onnodig links rijden;
- Voorkruipen/ van rechts inhalen;
- Gebruik van telefoon.

Aan welke van deze ergernissen ben jij stiekem schuldig? Ik rijd misschien soms wel eens te lang links, oeps.

Is iedereen asociaal in het verkeer?

Laten we eerlijk zijn, iedereen vergeet wel eens om zijn/haar knipperlicht aan te doen of rijdt wel eens te langzaam of te hard. Dat kan nou eenmaal gebeuren. Maar het is natuurlijk super vervelend als je dit gedrag constant toepast en daarmee mensen ergert, of nog erger: in gevaar brengt.

Telefoon

Waar ik mij ook aan kan ergeren als ik zelf in de auto zit, zijn mensen die op hun telefoon bezig zijn tijdens het rijden. Ze rijden vaak te zacht, veel te hard of slingeren alle kanten op. Dit is natuurlijk hartstikke gevaarlijk, maar ook nog eens irritant voor de persoon die erachter rijdt!

Veilig auto rijden

Elkaar helpen

We kunnen ons tijdens het auto rijden aan elkaar ergeren, toch kunnen we zo af en toe heel erg aardig voor elkaar zijn. Wat we het meeste waarderen zijn mensen die je een seintje geven om je voor te laten en dat mensen je de ruimte geven tijdens het invoegen op te snelweg. Worden we toch nog ergens blij van!

Maar zeg nou zelf: het is eigenlijk best zonde om je te irriteren. Daar ga je zelf vaak ook niet beter van rijden én het is slecht voor je humeur. Je hebt uiteindelijk alleen jezelf ermee, dus probeer je hoofd koel te houden als je in een (huur)auto rijdt. Dus, drive safe en erger je niet!

1
Compact

Bijv. Peugeot 108 of Volkswagen UP!

dag35,-
weekend60,-
week210,-
1
Midden

Bijv. Renault Clio of Hyundai i20

dag45,-
weekend77,-
week270,-
0
Ruim

Bijv. Renault Megane of Peugeot 308

dag55,-
weekend94,-
week330,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Don't be gentle, it's a rental Verzekering bij je huurauto

 

Gepubliceerd door Kiki op do, 04/20/2017 - 09:50

Reactie toevoegen