Vrije kilometers bij een huurauto, hoe zit dat?

Die vraag krijg ik vaak aan de verhuurbalie. Bij het huren van een huurauto bestaat nog wel eens verwarring over het fenomeen ‘vrije kilometers’. Veel mensen denken dat het betekent dat je met een huurauto 100 kilometer kan rijden zonder daarvoor brandstof te betalen. Dat is natuurlijk helemaal geen gekke gedachte. Alleen het zit net even anders. In deze blog leg ik je graag uit hoe het echt zit.

 

Vrije kilometers met de huurauto van Autohopper

De huurauto’s van Autohopper hebben standaard 100 vrije kilometers per dag. Dat betekent simpelweg dat je per dag 100 kilometer met je huurauto mag rijden zonder dat je voor het aantal gereden kilometers moet betalen. Als je meer dan 100 kilometer rijdt, betaal je een toeslag van € 0,18 per kilometer. Dus dat je geen brandstof hoeft te betalen over de eerste 100 kilometer is een fabeltje. Wij werken met het fenomeen: vol mee, vol terug. Oftewel: je krijgt de huurauto met een volle tank brandstof mee, en wij vragen je om ‘m ook met een volle tank brandstof weer in te leveren. Lekker eerlijk toch? Want dan betaal je voor je eigen verbruik. Ach, eigenlijk werkt het net als met je eigen auto.

Vrije kilometers bij een huurauto, hoe zit dat

Kan ik ook een auto kilometer vrij huren?

Ik krijg wel eens de vraag of mensen tegen betaling van een toeslag de auto ook kilometer vrij kunnen huren. Bij Autohopper kan dat helaas niet. Maar waarom betaal je dan die toeslag als je meer dan 100 kilometer per dag rijdt? Deze toeslag gebruiken wij als reservering voor het onderhoud en slijtage aan de auto. Hoe meer een auto rijdt, hoe meer onderhoud er nodig is. Ook dit is eigenlijk hetzelfde als bij je eigen auto: als je veel rijdt, dan ben je eerder aan de beurt voor een onderhoudsbeurt.

Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijker heb gemaakt. Heb je hier toch nog vragen over? Neem contact op met de verhuurbalie of chat met ons via onze website.

Fijne reis!

1
Compact

Bijv. Citroën C1, VW Up

dag32,-
weekend54,-
week192,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag39,-
weekend66,-
week234,-
0
Ruim

Bijv. VW Golf, Renault Megane

dag49,-
weekend83,-
week294,-

Liever een andere auto huren? --> Alle huurauto's & prijzen


Misschien vind je dit ook interessant:

Auto huren zonder borg? Auto huren zonder creditcard

 

Gepubliceerd door Ruben op ma, 06/04/2018 - 09:30

Reactie toevoegen