Vrije kilometers bij een huurauto, hoe zit dat?

Huur je een auto bij Autohopper, dan krijg je 100 vrije kilometers per dag. Maar wat betekenen die ‘vrije kilometers’ nou eigenlijk? Veel mensen denken dat het betekent dat je met een huurauto 100 kilometer kan rijden zonder daarvoor brandstof te betalen. Dat is natuurlijk helemaal geen gekke gedachte, alleen het zit net even anders. In deze blog leg ik je graag uit hoe het echt zit.

Vrije kilometers met de huurauto van Autohopper

Vrije kilometers bij een huurauto, hoe zit dat Wanneer je een auto huurt bij Autohopper, dan krijg je standaard 100 vrije kilometers per dag. Dat betekent simpelweg dat je per dag 100 kilometer met je huurauto mag rijden zonder dat je voor het aantal gereden kilometers hoeft te betalen. Als je meer dan 100 kilometer rijdt, betaal je een toeslag van € 0,18 per kilometer. Dit staat los van het betalen van brandstof. Maar waarom betaal je dan die toeslag als je meer dan 100 kilometer per dag rijdt? Deze toeslag gebruiken wij als reservering voor het onderhoud en slijtage aan de auto. Hoe meer een auto rijdt, hoe meer onderhoud er nodig is. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij je eigen auto: als je veel rijdt, dan ben je eerder aan de beurt voor een onderhoudsbeurt.

Kan ik ook een auto kilometer vrij huren?

Ik krijg wel eens de vraag of mensen tegen betaling van een toeslag de auto ook kilometer vrij kunnen huren. Lekker goedkoop natuurlijk! Bij Autohopper kan dat helaas niet. Ben je dus van plan om naar het buitenland te gaan met je huurauto, bereken dan eerst hoe veel je extra kwijt bent. Ga je drie weken naar Zuid Frankrijk, dan rijd je zo'n 2500 kilometer. Per dag zitten standaard 100 kilometers bij de prijs in, dus dat betekent dat je 2500 - (21 x 100) = 400 kilometer extra moet betalen. Dit komt neer op € 72,- extra. Wel zijn er in de vakantieperiodes vaak acties, houd dus onze actiepagina in de gaten als je een auto wil huren voor je vakantie. Qua brandstof werken wij met het fenomeen: vol mee, vol terug. Oftewel: je krijgt de huurauto met een volle tank brandstof mee, en wij vragen je om ‘m ook met een volle tank brandstof weer in te leveren. Op deze manier betaal je alleen voor je eigen verbruik. Ach, eigenlijk werkt het net als met je eigen auto.

Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijker heb gemaakt. Fijne reis!

0
Compact promotie

Bijv. Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Midden

Bijv. Renault Clio of Hyundai i20

dag45,-
weekend72,-
week270,-
0
Ruim station

Bijv. Toyota Auris of Ford Focus

dag64,-
weekend102,-
week384,-

 


 

Misschien vind je dit ook interessant:

Auto huren zonder borg? Wat is actieradius?

 

Gepubliceerd door Ruben op ma, 06/04/2018 - 09:30

Reactie toevoegen