8 tips om te rijden in de sneeuw

Het is koud, het vriest en het sneeuwt. Super leuk om naar te kijken vanuit je warme woonkamer, maar zodra je de weg op moet is het toch wat minder fijn. Moet je toch de weg op? Lees dan onze 8 tips om zo veilig mogelijk te rijden in de sneeuw.

1. Doe rustig aan – Probeer zo geleidelijk mogelijk te rijden en maak zo min mogelijk toeren. Moet je remmen, probeer dit dan zo veel mogelijk op de motor te doen. Probeer een soepele bocht te maken en niet zomaar snel naar één kant te sturen, hierdoor voorkom je dat de auto over zijn voorwielen wegglijdt. Natuurlijk moet je juist met sneeuw niet te hard rijden, helemaal niet op stukken waar het glad is. Dit kan een hoop ongelukken verkomen.

2. Trek rustig op – Rustig optrekken is belangrijk om te voorkomen dat je uitglijdt met de auto. Als je niet weg komt is het een goede tip om weg te rijden in zijn twee. Probeer zo rustig weg te rijden zonder te veel gas te geven.

3. Kijk ver voor je uit – Als je ver vooruit blijft kijken rij je meestal wel in de goede lijn en zie je gevaarlijke situaties eerder aankomen.

4. Houd voldoende afstand – Klinkt logisch, maar het valt ons op dat het toch te weinig gebeurt. Het is heel erg belangrijk om voldoende afstand te houden als het glad is op de weg. Als je voorganger plotseling moet remmen, heb jij nog wat extra tijd om tot stilstand te komen.

5. Zet je lichten aan – Zo ben je goed zichtbaar voor de andere weggebruikers en word je niet over het hoofd gezien.

6. Goed zicht – Zorg ervoor dat je alle ramen en je dak sneeuw en ijsvrij hebt gemaakt. Niks is belangrijker dan dat je alles goed kan zien tijdens het rijden. Zorg er ook voor dat het condens van je ramen verdwenen is. Dit kan je doen door de verwarming op de hoogste stand te zetten of de verwarming samen met de airco te gebruiken.

7. Ruitenwisservloeistof – Door zout en opspattend water kunnen je ruiten goed vies worden. Zorg dus dat je voldoende (antivries) ruitenwisservloeistof bij je hebt.

8. Blijf ook met winterbanden opletten – Ook met winterbanden moet je goed blijven opletten, je hebt wel iets meer grip maar dat betekent niet dat je helemaal safe bent op de weg. Blijf daarom altijd goed opletten en volg de bovenstaande tips goed op!

8 tips voor rijden in de sneeuw

Zoals je kan lezen zijn er genoeg dingen waar we rekening mee moeten houden tijdens het autorijden in de sneeuw. Heb je nog meer tips? Laat het ons hieronder weten!

0
Compact promo

Bijv. Kia Picanto met stickers

dag29,-
weekend58,-
week203,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag54,-
weekend97,-
week324,-
0
Ruim station

Bijv. Kia Ceed SW, Renault Megane SW

dag69,-
weekend124,-
week414,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Op wintersport met een 9-persoonsbusje Autohopper Winterbanden huurauto

 

Gepubliceerd door Kiki op zo, 02/07/2021 - 08:57

Reacties

Rustig optrekken en afstand houden zijn naar mijn idee de beste tips. Wanneer je afstand houdt, kan je beter anticiperen op onverwachte situaties. Goed om je heen kijken en probeer in te schatten wat andere auto's doen. Het blijft nu eenmaal lastig om in de sneeuw te rijden denk ik.