Autohopper blog

Wat is bovenhoofdse schade?
Tuesday 6 November 2018

Je hebt het vast wel voorbij zien komen op het internet of gelezen in onze voorwaarden toen je op zoek was naar een huurauto/bus; “Bovenhoofdse schade”. Maar wat houdt bovenhoofdse schade nou eigenlijk in? We leggen het je uit in deze blog!

Tesla huren in Apeldoorn
Monday 29 October 2018

Of je nou gaat trouwen, een zakelijke afspraak hebt of gewoon eens wil ervaren hoe het is om in een Tesla te rijden. Met onze Tesla zit je goed! Het is een tijdloze, snelle en comfortabele auto die je bij ons per dag kan huren!

Handgeschakeld of automaat huren?
Monday 8 October 2018

Een handgeschakelde huurauto of een automaat huren? Handgeschakelde auto’s zijn in Europa populairder dan automaten, in Amerika is het juist andersom. Wat zijn de voordelen van een automaat en wat zijn de voordelen van een handgeschakelde huurauto? Wij leggen het je graag uit! 

Verhuisbedrijf inhuren of zelf verhuizen?
Tuesday 18 September 2018

Gefelicteerd, je krijgt binnenkort de sleutels van je nieuwe woning! De voorpret van de verhuizing kan beginnen! Wij weten uit ervaring dat een verhuizing ook heel veel vragen met zich meebrengt. En hoe is het gesteld met je organisatietalent? Wanneer begin je met inpakken? Hoe ga je het allemaal aanpakken? In deze blog geven we antwoord op een veelgehoorde vraag: moeten we een verhuisbedrijf inhuren, of gaan we zelf verhuizen?

Verhuischecklist
Tuesday 21 August 2018

Je gaat voor het eerst samenwonen, je gaat op kamers of je krijgt binnenkort gezinsuitbreiding en moet groter gaan wonen. Wat de reden ook is dat je gaat verhuizen, het is altijd fijn om dit zo goedkoop mogelijk te doen. En wel zo gezellig, met zo veel mogelijk hulp van familie en vrienden!  

Ik ben 18 jaar en wil een auto huren, kan dat?
Monday 20 August 2018

Ja, dat kan! Bij Autohopper kan je al vanaf 18 jaar een auto huren, mits je een geldig rijbewijs bezit.

Goed verzekerd in het buitenland
Monday 30 July 2018

Ga jij dit jaar op vakantie met een huurauto? Dan heb je natuurlijk geen zin in gedoe, want op je vakantie wil je lekker relaxen en je natuurlijk vooral niet druk maken. Daarom ben je goed verzekerd in het buitenland als je een auto bij Autohopper huurt. Zo hoort het toch?  

Welke auto past bij jou? Doe de test!
Thursday 26 July 2018

Het is lente! Lekker weer, terrasjes, dagjes weg en op vakantie met de auto.  Maar welke auto kan je nou het beste huren? Lees gauw verder en kom erachter! 

Autovakantie checklist
Thursday 26 July 2018

Yes, de zomervakantie is weer begonnen! Ga jij ook met de (huur)auto naar het buitenland om daar vakantie te vieren? Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt, zodat je deze belangrijke dingen niet vergeet! Documenten Ga je naar het buitenland op vakantie? Vergeet dan niet om de volgende documenten op tijd (aan te vragen en) mee te nemen. Je wil natuurlijk geen boetes krijgen of een land niet in mogen!

Vrije kilometers bij een huurauto, hoe zit dat?
Monday 4 June 2018

Die vraag krijg ik vaak aan de verhuurbalie. Bij het huren van een huurauto bestaat nog wel eens verwarring over het fenomeen ‘vrije kilometers’. Veel mensen denken dat het betekent dat je met een huurauto 100 kilometer kan rijden zonder daarvoor brandstof te betalen. Dat is natuurlijk helemaal geen gekke gedachte. Alleen het zit net even anders. In deze blog leg ik je graag uit hoe het echt zit.  

Auto huren voor vakantie
Wednesday 2 May 2018

Kijk jij ook zo uit naar je vakantie? Weet je al waar je heen gaat, maar nog niet hoe je daar naar toe gaat? Huur een auto voor je vakantie bij Autohopper!

De 8 meest voorkomende verhuisblunders
Wednesday 4 April 2018

Ga jij zelf verhuizen? En wil je dit zo goed mogelijk doen? Kijk dan snel naar de blunders, zodat deze jou niet overkomen. Want ja blunders zijn leuk om te bekijken, maar wel alleen als ze een ander gebeuren!  

De 10 leukste dagjes uit met een huurauto van Autohopper!
Wednesday 21 March 2018

De lente is weer begonnen, we gaan massaal naar buiten om leuke dingen te doen. Doe een keer wat anders, huur een auto en ga er een dagje op uit! Wij hebben de 10 leukste dagjes uit met een huurauto voor je op een rij gezet.

Auto huren zonder creditcard
Wednesday 28 February 2018

Herken je dat ook? Denk je een leuke auto gezien te hebben om te huren, heb je persé een creditcard nodig. Balen! Gelukkig is het bij Autohopper mogelijk om zonder creditcard een auto te huren! En dat ook nog voor een voordelige prijs!  

Onbezorgd op wintersport met pechservice
Thursday 22 February 2018

Stel, je hebt een oude(re) auto die je niet helemaal vertrouwt voor lange afstanden of je auto is gewoon te klein om mee op wintersport te gaan. Dan kan het een erg verstandig besluit zijn om een auto te gaan huren. Maar wat nou als de auto het niet meer doet of je een aanrijding krijgt in het buitenland. Kom je dan nog wel veilig op je wintersportbestemming, of weer veilig thuis?  

Op wintersport met je (huur)auto? Vergeet dit niet mee te nemen!
Monday 12 February 2018

Ga jij dit jaar lekker op wintersport? Dan ben je niet de enige! Ieder jaar gaan hordes Nederlanders met de (huur)auto op wintersport. Zwaar beladen en vaak met dakkoffer en al. Wel zo handig als je je eigen ski’s en/ of snowboard mee wil nemen! En tsja, als echte Nederlander neem je toch ook genoeg eten en drinken mee zodat je zo min mogelijk naar de dure lokale supermarkt hoeft te gaan.

Naar welke landen mag ik op wintersport met een Autohopper bus?
Tuesday 23 January 2018

Ga jij deze winter op wintersport naar het buitenland? En is jouw auto niet groot genoeg voor al je vrienden of familie? Met een bus van Autohopper mag je naar een groot aantal wintersportbestemmingen rijden. Zonder extra kosten en zonder addertjes onder het gras, zoals je van ons gewend bent. Op deze pagina vind je de landen waar je naartoe mag rijden met je Autohopper bus.  

Op wintersport met een 9-persoonsbus
Thursday 18 January 2018

Ga je binnenkort op wintersport met je familie of je vrienden? Dan is het natuurlijk super handig om een 9-persoonsbus te huren! 

Op wintersport naar Duitsland?
Thursday 28 December 2017

Misschien heb je het al voorbij horen komen: Duitsland scherpt vanaf 2018 de regels voor het gebruik van winterbanden aan. Ben jij van plan om op wintersport te gaan naar Duitsland? Dan is het belangrijk dat je weet waar jouw banden aan moeten voldoen. 

8 tips om te rijden in de sneeuw
Tuesday 12 December 2017

Het is koud, het vriest en het sneeuwt. Super leuk om naar te kijken vanuit je warme woonkamer, maar zodra je de weg op moet is het toch wat minder fijn. Moet je toch de weg op? Lees dan onze 8 tips om zo veilig mogelijk te rijden in de sneeuw.

Verhuizen met Ines
Monday 13 November 2017

Wij vroegen Ines, die in oktober op zichzelf is gaan wonen, om een verslagje te schrijven over haar verhuizing met een verhuisbus van Autohopper. Lees hier haar verhaal over de verhuizing: Eindelijk is het zo ver! Na anderhalf jaar op zoek te zijn geweest naar een huurwoning om samen te gaan wonen met mijn vriend hebben we een woning gevonden. Enthousiast zijn we alvast meubels gaan kopen, tot grote ergernis van mijn ouders want de hele kelder en zolder stond vol met verhuisdozen en meubels.  

Herfstvakantie met de auto
Monday 2 October 2017

De tijd gaat snel, voor je het weet is het alweer herfstvakantie! Speciaal daarvoor hebben wij een leuke actie voor jou. Huur je in de herfstvakantie 5 dagen een auto, dan betaal maar voor 4 dagen! Hieronder vertellen we je waar je de huurauto allemaal voor kan gebruiken.

Top 5 handige apps
Thursday 3 August 2017

Je hebt een auto gehuurd bij Autohopper en gaat lekker op pad. Welke apps zijn nou echt onmisbaar tijdens jouw rit of dagje weg? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Verhuizen met verhuisbus, een koud kunstje
Wednesday 2 August 2017

Eindelijk de grote stap gezet: mijn vriendin en ik kochten vorig jaar ons eerste huis. Er kwam in korte tijd veel op ons af als eerste bewoner van dit nieuwbouwhuis. Veel beslissingen in een hele korte tijd: wat voor keuken en vloer plaatsen we, willen we een ligbad of toch een douche? Of misschien wel allebei? Stucwerk of toch eerst maar behangen met een verflaag? En natuurlijk de vraag: hoe gaan we met al onze spullen van ons oude huis in ons nieuwe huis terecht komen?

Naar welke landen mag ik reizen met een Autohopper huurauto?
Wednesday 21 June 2017

Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van Autohopper mag je naar een groot aantal vakantiebestemmingen rijden. Zonder extra kosten en zonder addertjes onder het gras, zoals je van ons gewend bent. Op deze pagina vind je de landen waar je naartoe mag rijden met je Autohopper auto.

Don't be gentle, it's a rental
Tuesday 13 June 2017

Misschien heb je de kreet:” Don’t be gentle, it’s a rental” wel eens gehoord. Het is maar een huurauto dus we doen er alles mee wat we met onze eigen auto niet doen. Dat dachten deze mensen ook... 1.Zorg ervoor dat je altijd weet hoe hoog je huurauto is Je krijgt een bus die onbekend voor jou is. Zorg ervoor dat je weet of je onder een viaduct door kan. Want heb je deze kennis niet, dan gebeurt het volgende:

Ruim station uitgelicht
Thursday 8 June 2017

Het is bijna zo ver, zomervakantie! Hier heb je het hele jaar naar uitgekeken en hard voor gewerkt. Gezellig samen met vrienden of met het hele gezin! Iedereen neemt waarschijnlijk zoveel spullen mee dat je met z’n allen wel 5 weken op vakantie kunt gaan. Alleen… Hoe ga je al deze spullen nou in je auto krijgen?

Ergernissen in het verkeer
Thursday 20 April 2017

Ergernissen in het verkeer, wie heeft ze nou niet? Nou, ik heb ze in ieder geval wel! Of er nou iemand is die te zacht voor mij rijdt of aan het bumperkleven is, er is bijna altijd wel iemand aan wie ik me aan erger tijdens het autorijden.

Afmetingen van onze bussen
Tuesday 28 March 2017

Je gaat verhuizen, hebt een nieuwe keuken gekocht of je hebt gewoon zo veel geshopt dat je een bus nodig hebt om het thuis te brengen. Het maakt niet uit waar je een bus voor nodig hebt, Autohopper heeft altijd een bus voor jouw wensen. Nou is het natuurlijk handig om te weten hoeveel T-shirts, broeken, kasten en verhuisdozen je ermee kan vervoeren, dus wij hebben even voor je uitgezocht welke formaten bussen er zijn.

Altijd veilig op pad met Autohopper
Friday 12 August 2016

Wil je zeker weten dat je veilig de weg op gaat? Met een huurauto van Autohopper ga je altijd veilig op pad! Een Autohopper auto wordt altijd vooraf met zorg voor je gecontroleerd. Zo ben jij er dus zeker van dat je altijd een veilige auto huurt.

Is een huurauto van Autohopper goed verzekerd?
Tuesday 24 May 2016

Deze vraag krijgen wij nogal eens aan de verhuurbalie. Als je een auto gaat huren bij Autohopper wil je natuurlijk wel dat de huurauto goed verzekerd is. Logisch! We kunnen je direct geruststellen: de huurauto die je bij Autohopper huurt is uitstekend verzekerd zodat je zorgeloos op pad kunt. Tot zover het korte antwoord. Als je nieuwsgierig bent hoe de huurautoverzekering in elkaar zit, lees dan gauw verder!

Eigen Risico bij het huren van een auto
Monday 2 May 2016

Huur je een auto bij Autohopper, dan is deze goed (allrisk) verzekerd. Echter, alle autoverhuurders rekenen een zogenoemd Eigen Risico bij schade. Bij Autohopper doen wij dat dus ook. Wij leggen je graag uit waarom je Eigen Risico moet betalen en hoe hoog dit bedrag is.

Auto huren zonder borg?
Monday 2 May 2016

“Kan ik bij jullie een auto huren zonder borg te betalen?” Deze vraag krijgen wij als autoverhuurders bijna dagelijks. Het antwoord is heel simpel: nee. We leggen je graag uit waarom het niet mogelijk is om bij ons een auto te huren zonder borg te betalen.  

Auto huren met trekhaak
Friday 29 April 2016

Je gaat je oude spullen naar de stort brengen met een aanhangwagen, je wil op vakantie met de caravan of je wilt wat fietsen mee nemen op een fietsendrager maar je hebt zelf geen trekhaak. Wij hebben de oplossing voor je: huur een auto met trekhaak bij Autohopper! 

De 3 leukste huurauto routes door Nederland!
Friday 29 January 2016

Je huurt een auto bij Autohopper en wilt lekker gaan toeren door Nederland. Leuk idee! Speciaal daarvoor hebben wij de 3 leukste huurauto routes (plekken) voor je op een rijtje gezet.  

Winterbanden bij je huurauto?
Monday 21 December 2015

Zijn winterbanden voor een huurauto eigenlijk wel nodig? Werken ze echt, of is het gewoon een verkooppraatje?