Autohopper test veilige ID-check met behulp van app

Een auto verhuren zonder dat je een legitimatiebewijs hebt gezien? De meeste professionele autoverhuurders zullen niet geloven dat dit tegenwoordig tot de mogelijkheden behoort. Autohopper test op dit moment een app waarmee klanten thuis al hun legitimatiebewijzen kunnen scannen. Alleen die gegevens die écht nodig zijn om een auto te kunnen huren, worden naar Autohopper doorgestuurd. Uiteraard op een veilige en AVG-verantwoorde manier.

Autohopper en Rabobank werken aan app

Autoverhuur sneller, veiliger en makkelijker maken

Directeur van Autohopper Roel Steunenberg is erg enthousiast over de app: “Al doen we natuurlijk al de nodige legitimatiechecks, het gebeurt helaas wel eens dat een auto helemaal in de kreukels of gewoon helemaal niet wordt teruggebracht. Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak, maar als dit al een keer gebeurt is dit een kostbare grap.” Dit is ook de reden dat de autoverhuurder klanten vraagt om zowel een paspoort/ ID-kaart als een rijbewijs te laten zien bij het ophalen van een auto. “Dit begrijpt niet iedereen. Het gebeurt dus nog wel eens dat een klant weer naar huis moet om een paspoort op te halen. Niet heel klantvriendelijk, maar we weten helaas uit ervaring dat we op deze manier die extra check kunnen doen of de persoon die aan de balie staat ook echt de persoon is die op het rijbewijs staat”, vervolgt Steunenberg. Daarnaast bespaart het gebruik van deze app de verhuurmedewerker tijd en hoeft de klant minder lang te wachten bij de balie, omdat de klantdata uiteindelijk direct in het verhuursysteem van de autoverhuurder terecht komt. “En natuurlijk zien wij alleen de informatie die écht nodig is. Voor de verzekering van onze huurauto’s hebben we vrij veel data nodig, maar we hoeven echt niet alles van je te weten. Je ziet precies welke informatie je deelt met Autohopper voordat je de gegevens verstuurt.”  

De pilot bij Autohopper

Maar hoe ziet dit er dan precies uit? Als je een reservering maakt bij Autohopper in Apeldoorn, ontvang je via de mail een reserveringsbevestiging. Via de reserveringsbevestiging kan je de app downloaden. Vervolgens scan je je rijbewijs door hem voor je camera te houden. De echtheid wordt geverifieerd door het lezen van de NFC-chip, net zoals gebeurt bij mobiel betalen. Je houdt dus je rijbewijs gewoon tegen de achterkant van je telefoon, de telefoon checkt of je rijbewijs echt is. Alle data wordt ingeladen en de benodigde gegevens om een auto te huren wordt getoond. Vervolgens verzend je de data naar Autohopper. Dit proces herhaal je bij je paspoort of ID-kaart. Je ziet dus precies welke persoonsgegevens je met Autohopper deelt.

De toekomst

Hoe ziet Autohopper de toekomst van autoverhuur voor zich? Roel vervolgt: “Over een paar jaar kunnen we zelfrijdende auto’s gewoon naar de klant toe laten rijden. De klant hoeft namelijk niet meer naar de vestiging te komen om een auto te huren, omdat de verhuurmedewerker niet meer face-to-face een legitimatiecheck hoeft te doen.” Maar worden verhuurmedewerkers dan overbodig? Volgens Roel niet: “Nee hoor, de verhuurmedewerkers doen veel meer dan het simpelweg uitgeven en innemen van huurauto’s. Alleen het proces wordt door het gebruik van deze app versimpeld, dus houden ze tijd over voor andere belangrijke zaken. Er is nog genoeg te doen!”


Reserveer direct een huurauto

0
Compact promotie

Bijv. Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Midden

Bijv. Renault Clio of Hyundai i20

dag45,-
weekend72,-
week270,-
0
Ruim station

Bijv. Toyota Auris of Ford Focus

dag64,-
weekend102,-
week384,-


 

5+2
herfstactie

Herfstactie

Krijg 2 dagen GRATIS met onze herfstactie

Kies je auto of bus
Wintersport
actie

Wintersportactie

Bespaar € 252,- per week door gebruik te maken van de wintersportactie

Kies je auto of bus

Deel je foto & win

Wil jij kans maken op € 25,- huurtegoed? Doe dan mee!

Bekijk de actie