Carsharing, of toch een auto huren?

In deze tijd nemen veel mensen hun eigen autogebruik onder de loep. Staat je (tweede) auto vaak stil? Doe 'm de deur uit! 

Het is beter voor het milieu

Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat het beter is voor het milieu om die tweede auto weg te doen. Heb je geen auto voor de deur staan, dan rij je 15% tot 20% minder kilometers dan toen je nog een eigen auto had. Daardoor daalt de CO2 uitstoot door autogebruik- en bezit met 8% tot 13%. Daarnaast is een huur- of deelauto vaak nieuwer dan je eigen auto, waardoor deze natuurlijk minder uitstoot.  

Carsharing

Er zijn steeds meer mogelijkheden om een auto te delen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een auto te kopen met vrienden, familie of buren. Let er in dat geval wel op dat je hele duidelijke afspraken maakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, wie is er dan aansprakelijk? En vergeet ook de kosten van het onderhoud niet! Een aantal partijen bieden ook deelauto's aan.

Bij de bekendere deelauto partijen is dit allemaal natuurlijk goed geregeld, al zijn de grootste namen er toch achter gekomen dat auto's 'verhuren' niet zonder risico's is en moet je hier tegenwoordig ook borg betalen. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat er bij 33% van de 1400 ondervraagde autodelers wel eens iets mis ging bij de huur van een deelauto. Zo was de auto bij 27% van de ondervraagden niet beschikbaar op het afgesproken moment, was de auto bij 22% van de ondervraagden vies, bij 22% had de auto mankementen, bij 21% klopten de huurprijzen niet en bij 21% had de auto een lege tank of accu.

Zeker weten dat er een auto voor je klaar staat? Huur een auto!

Wil je zeker weten dat je een schone en representatieve auto mee krijgt? Kies dan voor een huurauto! Voor € 25,- kan je een hele dag op pad, zondere andere bijkomende kosten dan de benzine. Kies je voor een huurauto bij Autohopper, dan ben je altijd verzekerd van:

  • Een nieuwe auto van maximaal 18 maanden oud 
  • Een auto inclusief (allrisk) verzekering & pechhulp
  • Duidelijke prijzen, dus géén verborgen kosten

Dus, auto huren? Ga dan hop hop, naar Autohopper! 

0
Compact promotie

Bijv. Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Compact

Bijv. Citroën C1, Peugeot 108

dag35,-
weekend56,-
week210,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Hyundai i20

dag45,-
weekend72,-
week270,-

WIN
WIN

Win 2 weken een auto

Win 2 weken gratis rijden in deze toffe auto!

Bekijk de winactie
4+1
gratis

Hemelvaartsactie: 4+1 gratis

Huur het hele hemelvaartsweekend een personenauto en ontvang Hemelvaartsdag GRATIS.

Kies je auto of bus
2+1
gratis

Pinksteractie: 2+1 gratis

Huur het hele pinksterweekend een personenauto en ontvang pinkstermaandag GRATIS.

Kies je auto of bus