Hier moet je op letten als je niet te veel wil betalen voor je huurauto als ZZP’er

Als ZZP’er heb je wel eens een auto nodig. Een nieuwe auto is duur, maar je wil toch representatief bij je afspraak komen. Een auto leasen is hip en de keuze is reuze. Overal zie je aanbiedingen voor goedkope leaseauto’s, maar onder aan de streep ben je vaak veel meer kwijt dan je in eerste instantie had voorzien. Daarom delen wij alvast wat stof tot nadenken, zodat je niet te veel betaalt voor jouw leaseauto.

  1. Wil je af en toe een auto huren, of voor lange(re) tijd een vaste auto leasen?

Natuurlijk, een auto voor de deur hebben staan is makkelijk. Maar als deze meer dan de helft van de maand stil staat, is het toch zonde van je zuurverdiende centen. Als je maar een paar keer per maand een auto nodig hebt kan het goedkoper zijn om af en toe een auto te huren dan om een vast leasecontract af te sluiten. Als je contact opneemt met Autohopper, wordt er in een eerste gesprek besproken waar je de auto voor nodig hebt. Je krijgt dan eerlijk advies over wat voor jou voordeliger is. Autohopper biedt altijd maatwerk, dus als je bijvoorbeeld minimaal vier keer per maand een auto wil huren, kunnen hier al prijsafspraken over gemaakt worden.

  1. Hoe flexibel wil je zijn?

Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid om tot 3x per week van auto te wisselen? Of weet je nu al zeker welke auto je de komende maanden wil rijden? De mogelijkheden zijn er, dus je bepaalt zelf de mate van flexibiliteit die jij nodig denkt te hebben. In principe werkt het zo: hoe minder een verhuurmedewerker ingezet hoeft te worden om jou te helpen, hoe goedkoper de prijs voor je auto wordt.

Tip: Wil je zeker weten dat je de hele contractduur dezelfde auto rijdt? Bij de meeste grote autoverhuurders moet je je auto na een paar maanden alweer inleveren, bij Autohopper kan je tot 18 maanden in dezelfde auto blijven rijden.

  1. Hoe veel kilometers verwacht je gemiddeld per maand te rijden?

Hoe meer kilometers een auto heeft gereden, hoe minder deze waard is. Daarom vragen alle professionele autoverhuurders een vergoeding voor de afschrijving van de auto.

Vaak hoor je hele scherpe, all-in aanbiedingen voorbij komen. Als je zeker weet dat je weinig kilometers rijdt dan kom je daar heel goed mee weg. Blijkt aan het einde van de looptijd echter dat je meer kilometers hebt gereden, dan betaal je met terugwerkende kracht voor een hogere kilometerbundel. Dit leuke grapje kost je dan honderden euro’s.

We raden je daarom aan om duidelijke afspraken te maken over de kilometerbundel die is inbegrepen. Je hoeft het nog niet precies te weten, maar het helpt al als je weet of dit 1000, 3000 of nog meer kilometer per maand verwacht te gaan rijden. Spreek daarnaast ook af hoe veel je per extra gereden kilometer betaalt.

  1. Wil je de auto compleet in jouw huisstijl stylen?

Wil je meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf? Uit eigen onderzoek blijkt dat veel mensen Autohopper kennen door de bestickerde auto’s en busjes. Om jouw bedrijf een vliegende start te geven biedt Autohopper alle ZZP’ers tijdelijk aan om de gehuurde auto gratis in de eigen huisstijl te bestickeren. Dit kan alleen als je minimaal een half jaar een auto leaset.

 

zakelijk huren

WIN
WIN

Win 2 weken een auto

Win 2 weken gratis rijden in deze toffe auto!

Bekijk de winactie
4+1
gratis

Hemelvaartsactie: 4+1 gratis

Huur het hele hemelvaartsweekend een personenauto en ontvang Hemelvaartsdag GRATIS.

Kies je auto of bus
2+1
gratis

Pinksteractie: 2+1 gratis

Huur het hele pinksterweekend een personenauto en ontvang pinkstermaandag GRATIS.

Kies je auto of bus