Leaseauto terug van weggeweest

In maart werd de eerste 'intelligente lockdown' aangekondigd. Net als veel andere bedrijven werden ook autoverhuurbedrijven als Autohopper flink geraakt door de corona crisis. Mensen bleven thuis, waardoor de dagverhuur van auto's in maart en april behoorlijk terugliep. Aan de andere kant waren er ook kansen voor autoverhuurders. Het OV moet immers worden gemeden, een huur- of leaseauto is natuurlijk een prima alternatief!

De toekomst van zakelijk rijden

Maar wat is de toekomst van de zakelijke lease auto? Nederland kent ongeveer 1,3 miljoen zakelijke rijders. In oktober berichtte het AD dat veel van deze zakelijke rijders vreesden dat de leaseauto in de huidige vorm eruit zou gaan. Er wordt verwacht dat we na de crisis veel meer thuis blijven werken, dus dan is een leaseauto niet meer nodig. Dit lijkt tot nu toe echter nog niet te gebeuren. Uit onderzoek van het CHRO blijkt juist dat de leaseauto, samen met flexwerken en een bonus, steeds vaker terugkomt in vacatureteksten. De term "auto van de zaak" werd maar liefst 74% vaker in vacatureteksten genoemd in maart-november dit jaar dan in dezelfde periode vorig jaar! Het aanbieden van OV-vergoedingen loopt daarentegen terug. 

Het lijkt er dus op dat de leaseauto nog steeds een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde is waarmee bedrijven werknemers aan zich willen binden. Ook benieuwd wat Autohopper voor jouw bedrijf kan betekenen? 

zakelijk huren

 

WIN
WIN

Win 2 weken een auto

Win 2 weken gratis rijden in deze toffe auto!

Bekijk de winactie
4+1
gratis

Hemelvaartsactie: 4+1 gratis

Huur het hele hemelvaartsweekend een personenauto en ontvang Hemelvaartsdag GRATIS.

Kies je auto of bus
2+1
gratis

Pinksteractie: 2+1 gratis

Huur het hele pinksterweekend een personenauto en ontvang pinkstermaandag GRATIS.

Kies je auto of bus