Louwman Group neemt autoverhuurder Autohopper over

Louwman neemt een 100% belang in autoverhuurketen en franchiseformule Autohopper. Met ruim 120 vestigingen door heel Nederland is Autohopper de grootste verhuurketen van ons land. Louwman breidt haar flexibele mobiliteitsaanbod met deze samenwerking aanzienlijk uit.

De overname past in de groeiambities van beide bedrijven. Voor Autohopper biedt de overname de kans om verantwoord door te groeien, met behoud van het succesvolle bedrijfsconcept. Voor Louwman is de samenwerking met de franchisenemers en de beide oprichters van dit succesvolle autoverhuurconcept een verdere invulling van haar ambitie toonaangevend te zijn als aanbieder van mobiliteit. Samen kunnen Autohopper en Louwman nog beter inspelen op de toenemende behoefte aan flexibele mobiliteit.

Autohopper kent een gezonde groei; zowel het netwerk, wagenpark als het marktaandeel groeit sterk. De dienstverlening van Autohopper is complementair aan die van Louwman en richt zich vooral op korte termijn verhuur (particulier en zakelijk).

John Heller (CEO Louwman Group): “Samen met Autohopper en de franchisenemers willen we verder groeien. Samen kunnen we duurzame mobiliteitsoplossingen ontwikkelen die voorzien in de veranderende behoefte van onze klanten. Naast short en long term leasing, het financieren en delen van auto’s, motoren, fietsen en andere mobiliteit is het huren van auto’s voor de klanten van Louwman belangrijk. Autohopper is in die markt een best practice.”

Mark Dekker en Steven Donselaar (oprichters van Autohopper in 2011): “De continuïteit van ons bedrijfsconcept staat voorop. Voor onze franchisenemers en onze klanten is het business as usual, maar nu met de extra kansen die de samenwerking met Louwman Group biedt. We blijven persoonlijk voor langere tijd verbonden en kijken ernaar uit onze verhuur- en mobiliteitsactiviteiten samen strategisch uit te breiden.”

___________________________________________________________________________________________

Louwman Group is een familiebedrijf, opgericht in 1923, en behoort met ruim 80.000 autoverkopen per jaar tot de grootste automotive bedrijven in Europa. Louwman wil toonaangevend zijn in mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks, motoren, fietsen, zorghulpmiddelen en OV. Louwman werkt met lange termijn partners aan innovatieve mobiliteitsoplossingen, energie-opslag en diverse vormen van sharing en connected consumer services. Bij Louwman Group zijn ongeveer 3.200 medewerkers actief in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Tsjechië. www.louwmangroup.nl

Autohopper is de no-nonsense autoverhuurder van Nederland. Met ruim 120 vestigingen van lokale ondernemers en een service centre in Apeldoorn maakt Autohopper het mogelijk dat je om de hoek tegen een scherp tarief een nieuwe auto of bus kunt huren. De dienstverlening is gericht op het gemak van de klant, vanaf het moment dat hij een online reservering maakt. Gestart in 2011, bedient Autohopper naast lokale consumenten en MKB bedrijven inmiddels ook grootzakelijke klanten, zoals leasemaatschappijen, fleetowners en grote (internationale) bedrijven. Autohopper biedt haar klanten passende, flexibele mobiliteit, door de centrale organisatie vanuit het service centre in Apeldoorn te combineren met het fijnmazige franchisenetwerk van lokale ondernemers. www.autohopper.nl

Dubbele
km's

Zomeractie

Huur in juli of augustus een personenauto of -busje en krijg dubbele vrije kilometers!

Reserveer direct
weekend
deal

Voordelige weekenddeals

Met onze speciale weekendtarieven huur je lekker voordelig een weekend lang een auto of bus!

Vertel me meer