Rondje Nederland met een elektrische auto

Is elektrisch rijden veel gedoe? Zo'n accu is toch heel snel leeg, hoe moet dat allemaal met laden? We namen de proef op de som en testten het voor je uit. Arjan de Putter en Jan Rooderkerk van EV Coöperatie reden 29 april 2019 een rondje Nederland met een elektrische Hyundai Kona van Autohopper. Ze bezochten onderweg een aantal Autohopper vestigingen: vanuit Apeldoorn reden ze naar onze vestigingen in Geldrop, Puttershoek, Den Helder en Drachten. Een mooie route van in totaal 694 kilometer.

Autohopper  Geldrop     Autohopper Jan Snel Puttershoek

We vroegen onze volgers op Facebook en Instagram hoe lang ze verwachtten dat dit ervaren team elektrische rijders erover zou doen. De meest optimistische verwachtte ze al rond de lunch weer terug in Apeldoorn, terwijl anderen ze pas later op de avond aan zagen komen. Uiteindelijk waren de heren na een totale reis van 9 uur en 39 minuten om 17.53 uur weer op het hoofdkantoor van Autohopper. Conclusie: je kan prima grote afstanden afleggen met een elektrische auto!

De Kona is over de hele dag drie keer opgeladen. Op de vraag van Autohopper waarom er niet maar één keer is geladen (want deze afstand had toch afgelegd kunnen worden met maar één keer laden?), antwoordt Arjan: "Als je van helemaal leeg naar helemaal vol laadt, neemt vanaf 55% de laadsnelheid (in het geval van de Kona) af. Achteraf zijn we bij Fastned Hoge Kwel iets te snel vertrokken (of hebben iets te enthousiast naar Drachten gereden), waardoor de 3e stop noodzakelijk was (bij Fastned De Vanken)." Op de vraag waarom elektrisch rijden minder gedoe is dan mensen misschien denken, antwoordt Arjan: "Mensen zijn bang voor het onbekende. Als je iets een keer gedaan hebt, is het niet nieuw meer. Eén van die zaken is dat je je batterij niet tot 100% moet willen volladen. En als je op je adres van bestemming kunt laden, heb je mogelijk geen laadstop onderweg meer nodig. In de praktijk denk ik dat weinig mensen meer dan 350 km zullen rijden. Zij hoeven onderweg niet bij te laden (tenzij ze een hele zware rechtervoet hebben). Wij hebben onze route gewoon goed doorgereden (130 waar het kon). En dan bijna 700 km afleggen met iets meer dan één uur laden, vind ik zelf heel erg netjes."

Autohopper Den Helder     Autohopper Hofstee Drachten

Voor het hele artikel verwijzen we je graag door naar de website van E-xpeditie.

Wintersport
actie

Wintersportactie

Bespaar € 252,- per week door gebruik te maken van de wintersportactie

Kies je auto of bus

Deel je foto & win

Wil jij kans maken op € 25,- huurtegoed? Doe dan mee!

Bekijk de actie
weekend
deal

Voordelige weekenddeals

Met onze speciale weekendtarieven huur je lekker voordelig een weekend lang een auto of bus!

Vertel me meer