Tips voor een corona-proof auto

Hoewel de meeste mensen netjes thuisblijven om ervoor te zorgen dat het corona virus zich niet verder verspreid, zijn er toch bepaalde uitjes die je niet kunt uitstellen. Met wat hulp van experts van autofabrikant Skoda hebben we een aantal tips voor je als je toch met de auto op pad gaat.

Allereerst moet je je natuurlijk aan het advies van de RIVM houden en zo veel mogelijk alleen op pad gaan. Jana Parmova van Skoda geeft aan dat het gevaarlijk is om te denken dat je in een auto helemaal veilig bent afgeschermd voor het virus. Hoewel het virus niet lang kan overleven op voorwerpen, zijn er volgens Parmova een aantal contactpunten in de auto die regelmatig schoongemaakt moeten worden met een reinigsmiddel dat minimaal 70% alcohol bevat:

1. De handgrepen van de deur
2. De handgreep van de achterklep
3. Het stuur
4. De versnellingspook
5. De knopjes voor het raam

corona proof auto

Ook is het aan te bevelen om desinfectiegel in je auto te bewaren. Zo kan je naar elk winkelbezoek je handen reinigen. Alcoholhoudende desinfectiemiddelen beschadigen de bekleding van de auto in principe niet, maar poets wel voorzichtig en zorg dat je niet te hard schrobt. Verder raden we aan om een handschoen aan te trekken tijdens het tanken en zo veel mogelijk contactloos te betalen. 

Een auto is heel wat schoner dan het reizen met het openbaar vervoer. Daarom raden we je zeker aan om met de auto te gaan. Speciaal voor mensen die normaal met de bus of trein gaan hebben we nu een actie: je krijgt tijdelijk 20% korting op vertoning van je OV-chipkaart.

Ja, ik wil 20% korting

 

Wintersport
actie

Wintersportactie

Bespaar € 252,- per week door gebruik te maken van de wintersportactie

Kies je auto of bus

Deel je foto & win

Wil jij kans maken op € 25,- huurtegoed? Doe dan mee!

Bekijk de actie
weekend
deal

Voordelige weekenddeals

Met onze speciale weekendtarieven huur je lekker voordelig een weekend lang een auto of bus!

Vertel me meer