Verdienmodel autodealers onder druk: hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming niet overbodig wordt?

Steeds meer autofabrikanten willen hun auto’s in de toekomst niet meer via een dealer, maar direct vanuit de fabriek aan de klant leveren. Ook wordt de auto van de toekomst elektrisch, waardoor er minder onderhoud nodig is. Volvo kondigde deze week aan al stappen in deze richting te zetten, ook Volkswagen is hier al mee bezig. Er wordt geschat dat er hierdoor straks nog maar 100 tot 150 dealers overblijven.

Online bestellen
We bestellen natuurlijk al heel erg veel online. Kleding, ons eten en dagjes uit. Nu willen een aantal merken hun auto’s online gaan aanbieden. Zo kan de fabriek makkelijk schakelen met de klant en kan je in weinig tijd een auto uitzoeken die helemaal bij jou past.

Verdienmodel
Dealers zullen natuurlijk nooit helemaal weg gaan. Zelfs al gaat alles online, dan moet je alsnog ergens je auto kunnen inruilen als je een nieuwe gaat kopen. Ook moet het mogelijk blijven om een proefrit te maken, voordat de auto (al dan niet online) wordt gekocht. Toch zal de dealer een deel van zijn inkomsten kwijt zijn als steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om alles online te gaan doen.

Er is een oplossing
Een oplossing voor het opvullen van dit gat? Een eigen autoverhuurbedrijf beginnen met Autohopper natuurlijk! Wij zijn altijd op zoek naar ondernemers die hun service willen uitbreiden met autoverhuur. Onderscheid je van je concurrenten en trek nieuw publiek naar je bedrijf! Lees alles over Autohopper worden.

WIN
WIN

Win 2 weken een auto

Win 2 weken gratis rijden in deze toffe auto!

Bekijk de winactie
4+1
gratis

Hemelvaartsactie: 4+1 gratis

Huur het hele hemelvaartsweekend een personenauto en ontvang Hemelvaartsdag GRATIS.

Kies je auto of bus
2+1
gratis

Pinksteractie: 2+1 gratis

Huur het hele pinksterweekend een personenauto en ontvang pinkstermaandag GRATIS.

Kies je auto of bus