Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto huren vergelijken

Wil je een auto huren? Dan snappen we dat je altijd de beste prijs wil. Daarom ga je waarschijnlijk meerdere autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden als je autoverhuurbedrijven en huurauto’s met elkaar gaat vergelijken.

1. BTW

Om een eerlijke vergelijking te maken is het goed om als eerste te kijken of het huurbedrag inclusief btw is of niet. Alle autoverhuurders zijn verplicht om duidelijk te laten zien of de prijs inclusief of exclusief btw is. Is de prijs exclusief btw? Vermenigvuldig dan het totaalbedrag met 1,21. Zo krijg je een eerlijke vergelijking. Op onze website zie je alleen prijzen inclusief btw. Wel zo makkelijk!

2. Vrije kilometers

Als tweede moet je gaan kijken hoeveel vrije kilometers je krijgt per dag. Hoe meer kilometer je rijdt met een auto, hoe minder de auto waard wordt en hoe eerder de auto onderhoud nodig heeft aan bijvoorbeeld de banden. Daar betaal je als huurder aan mee. Bij de meeste autoverhuurders zit een bepaald aantal vrije kilometers bij de huurprijs inbegrepen. Misschien krijg je wel het dubbele aantal vrije kilometers bij een andere autoverhuurder, maar zijn de kosten voor extra km’s weer veel duurder. Hierdoor kan het zijn dat het helemaal niet voordeliger is omdat je bijvoorbeeld naar Frankrijk moet rijden (en dus meer km’s moet maken). Bij Autohopper krijg je standaard 100 vrije kilometers per dag. Hierna betaal je voor iedere extra gereden kilometer.

3. Borg

Bij elke professionele autoverhuurder betaal je vooraf een borg. Je betaalt een borg omdat we graag willen dat je netjes omgaat met de auto, een auto kost natuurlijk niet niks. Vergelijk wat de borg kost bij de verschillende autoverhuurders, maar kijk ook naar wat de kosten zijn voor het verlagen van de borg. Dit kan een groot verschil maken in het eindbedrag! Zo kun je bijvoorbeeld tegen betaling bij personenauto's je borg verlagen van € 750,- naar € 350,- voor € 10,- per dag. Voor voertuigen met een geel kenteken is de borg € 1000,- en kun je deze verlagen naar € 500,- voor €19,- per dag.

4. Verzekering

Waar ben je voor verzekerd tijdens het huren van de auto? En is het mogelijk om er een extra verzekering bij te boeken? Je wil natuurlijk wel goed verzekerd rondrijden. Alle huurauto’s en busjes van Autohopper zijn allrisk verzekerd. Dit betekent dat alle schade wordt gedekt door onze verzekering. Wel betaal per schade een eigen risico. Rijd je niet alleen? Dan is het verstandig om ook een inzittendenverzekering af te sluiten, welke eventuele schade aan bagage en kleding van passagiers vergoedt. Stel je rijdt schade, dat kan gebeuren wat een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt dan altijd een eigen risico. Bij veel bedrijven kan je het eigen risico verlagen voor een klein bedrag per dag. Goed om hier eens in te duiken!

5. Betaalwijze

Hoe kan je de huurauto betalen? Is dit alleen met creditcard, pinpas of misschien allebei? Bij alle Autohopper vestigingen kan je betalen met je pinpas. Bij sommige vestigingen is het ook mogelijk om met creditcard te betalen, informeer bij de vestiging bij jou om de hoek of dit bij hun mogelijk is. Dit zijn vijf belangrijke dingen om rekening mee te houden om alle autobedrijven eerlijk te vergelijken.

Wil je graag direct een auto reserveren? Ga dan naar onze auto’s en prijzen pagina.