Overslaan en naar de inhoud gaan

Leasebedrag berekenen?

Hier moet je op letten.

Je wil graag zakelijk een auto leasen of bent benieuwd wat je kan besparen op je wagenpark. Waarom is zakelijke leasen eigenlijk een goed idee en hoe bereken je wat zakelijke lease jou gaat kosten?

Langlopende lease contracten

Een veelvoorkomend probleem als je een auto leaset bij een dealer is dat je een langlopend contact moet afsluiten. Vaak 3, 4 of zelfs 5 jaar. Je kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, er kan veel veranderen in deze jaren. Helemaal in deze tijd is het slim om te kiezen voor flexibiliteit. Er wordt personeel aangenomen, maar misschien wordt hier ook wel afscheid van genomen. Dan zit je daar met je dure auto die nog drie jaar door moet lopen. Niet heel erg handig dus! Met shortlease kan je na één maand elke dag ruilen van auto of je contract opzetten. Zonder bijkomende kosten of boete te betalen natuurlijk. Lekker no-nonsense dus! Als je de kosten voor je zakelijke lease contract wil bereken, moet je er rekening mee houden dat hoe langer je wil huren, hoe goedkoper de prijs wordt die je per maand moet betalen. 

Flexibel zijn

Niet alleen om het bovenstaande wil je flexibel zijn. Soms veranderen behoeftes gewoon. Gezinsuitbreiding, een andere functie. Misschien wordt er meer thuisgewerkt waardoor die grote, dure, luxe auto makkelijk omgeruild zou kunnen worden voor een kleinere. Ook vinden veel werknemers het fijn om soms van auto te wisselen. Het is natuurlijk handig om van te voren te berekenen wat je kwijt bent aan de lease auto. Zo voorkom je verassingen. Als je wil berekenen wat de kosten voor jouw zakelijke leasecontract worden, is het handig om alvast te bedenken hoe flexibel je wil zijn. In principe vinden wij het geen probleem om tot wel drie keer per week je auto of busje om te wisselen. Weet je echter al zeker dat je de hele looptijd dezelfde auto of bus wil leasen, dan wordt de prijs goedkoper. 

Geen verrassing achteraf

Bij een dealer wordt vaak vooraf bepaald hoeveel kilometer je mag rijden in de aankomende jaren. Dit is alleen vooraf lastig in te schatten. We horen regelmatig horrorverhalen van mensen die meer gereden hebben dan vooraf ingeschat. Je moet dan met terugwerkende kracht een hogere kilometerbundel afnemen. Dit kan behoorlijk oplopen. Daarom is het verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken, zodat je precies weet wat er gebeurt als je meer rijdt dan afgesproken. Bij Autohopper kan je flexibel je kilometers naar boven of beneden aanpassen, maar je kan er ook voor kiezen om een vaste prijs per (extra) kilometer te betalen. Lekker transparant overzichtelijk!

Hoe bereken je wat de zakelijk leasen jou gaat kosten?

Om er achter te komen wat zakelijk leasen jou gaat kosten zijn er een aantal dingen van toepassing. Bijvoorbeeld het aantal auto’s, duur van je contract, hoe vaak wil je kunnen wisselen en het aantal kilometers dat je zou willen rijden. Weet je al precies wat je wil hebben? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Precies weten wat je moet betalen? Vraag een offerte aan! 

Overtuigd? Neem contact met ons op!

icon personenauto

Enkele auto huren?
Bekijk onze vestigingen

meerdere auto's

Meerdere auto's nodig?
085-0491129
(ma - vrij 9.00 - 17.00)

personenbus

Geen spoed, wel hulp
Stuur een email
(ma - vrij 9.00 - 17.00)