Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto leasen

Wanneer kies je voor een lease auto? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten lease. Als mensen het over een lease auto hebben, hebben ze het altijd over een auto die ze niet hebben gekocht, maar wel mogen besturen. Vaak is dit via de werkgever, de lease auto is dan volgens de belastingdienst ook een soort loon in natura waarover de 'eigenaar' belasting (bijtelling) moet betalen als deze ook privé gebruikt wordt. Een andere veel voorkomende vorm van auto lease, is private lease. In dit geval huur je als het ware een auto voor een bepaalde, vaak langere tijd via een auto dealer of autoverhuurbedrijf. 

Auto van de zaak

Als iemand het dus over een auto van de zaak heeft, gaat het over een lease auto die via de werkgever is geregeld en waarin deze persoon mag rijden. In de meeste (maar zeker niet alle) gevallen mag je deze ook privé besturen, maar omdat het dan een vorm van loon in natura is moet hier belasting over betaald worden. Dit wordt ook wel bijtelling genoemd. Hoe meer kilometers een auto heeft gereden, hoe minder deze waard is bij de verkoop. Sommige werkgevers vragen hier een vergoeding voor, deze eigen bijdrage wordt min de meeste gevallen maandelijks verrekend op de loonstrook. Kies je ervoor om de auto van de zaak alleen voor woon-werk verkeer te gebruiken, dan hoef je ook geen bijtelling te betalen. Wel moet je dan een kilometerregistratie bijhouden. 

Afbeelding
peugeot 508 huren

Wanneer kies je voor private auto lease?

Als je geen geld hebt om een nieuwe auto te kopen, maar je het wel belangrijk vindt om goed voor de dag te komen, dan is private lease een goede optie. Zoals de naam al doet vermoeden is private lease leasen voor particulieren, dus zonder tussenkomst van een werkgever. Je leaset een auto als particulier via de meeste dealerbedrijven of via een autoverhuurder. Wil je de mogelijkheden bespreken voor private lease bij Autohopper? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Afbeelding
peugeot 2008 suv leasen

Veelgestelde vragen over lease auto's

Overtuigd? Neem contact met ons op!

icon personenauto

Enkele auto huren?
Bekijk onze vestigingen

meerdere auto's

Meerdere auto's nodig?
085-0491129
(ma - vrij 9.00 - 17.00)

personenbus

Geen spoed, wel hulp
Stuur een email
(ma - vrij 9.00 - 17.00)