Lease auto

Wanneer kies je voor een lease auto? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten lease. Als mensen het over een lease auto hebben, hebben ze het altijd over een auto die ze niet hebben gekocht, maar wel mogen besturen. Vaak is dit via de werkgever, de lease auto is dan volgens de belastingdienst ook een soort loon in natura waarover de 'eigenaar' belasting (bijtelling) moet betalen als deze ook privé gebruikt wordt. Een andere veel voorkomende vorm van auto lease, is private lease. In dit geval huur je als het ware een auto voor een bepaalde, vaak langere tijd via een auto dealer of autoverhuurbedrijf. 

Auto van de zaak

Als iemand het dus over een auto van de zaak heeft, gaat het over een lease auto die via de werkgever is geregeld en waarin deze persoon mag rijden. In de meeste (maar zeker niet alle) gevallen mag je deze ook privé besturen, maar omdat het dan een vorm van loon in natura is moet hier belasting over betaald worden. Dit wordt ook wel bijtelling genoemd. Hoe meer kilometers een auto heeft gereden, hoe minder deze waard is bij de verkoop. Sommige werkgevers vragen hier een vergoeding voor, deze eigen bijdrage wordt min de meeste gevallen maandelijks verrekend op de loonstrook. Kies je ervoor om de auto van de zaak alleen voor woon-werk verkeer te gebruiken, dan hoef je ook geen bijtelling te betalen. Wel moet je dan een kilometerregistratie bijhouden. 

Shortlease auto Autohopper
Flexibel leasen Autohopper

Wanneer kies je voor private auto lease?

Als je geen geld hebt om een nieuwe auto te kopen, maar je het wel belangrijk vindt om goed voor de dag te komen, dan is private lease een goede optie. Zoals de naam al doet vermoeden is private lease leasen voor particulieren, dus zonder tussenkomst van een werkgever. Je leaset een auto als particulier via de meeste dealerbedrijven of via een autoverhuurder. Wil je de mogelijkheden bespreken voor private lease bij Autohopper? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij contact met je op


Veelgestelde vragen over lease auto's

Moet ik bijtelling betalen als ik een auto lease?  

Als je via je werkgever een auto leaset, betaal je bijtelling als je de auto ook privé wil gebruiken. Dit geldt ook voor elektrische auto's, alleen is het percentage dan lager. Als je kiest voor private lease, betaal je alleen de kosten voor de auto en hoef je dus geen bijtelling te betalen.

Hoe kan ik de kosten van een lease auto berekenen?

Wanneer je kiest voor private lease, wil je natuurlijk eerst de prijs die je per maand voor de auto moet betalen weten. Omdat dit zo sterk afhangt van wat je precies wil qua type auto, duur van je contract en het aantal kilometers dat je verwacht te rijden, maken wij altijd een persoonlijke aanbieding.

Krijg ik een bkr registratie als ik kies voor auto lease via Autohopper?

Nee, omdat wij een autoverhuurbedrijf zijn en je als het ware een auto bij ons huurt, hoeven wij geen kredietcheck te doen. Dit is een risico voor ons, maar voor jou dus een mogelijkheid om zonder BKR registratie en auto te kunnen leasen. 

Wat is het verschil tussen private lease en shortlease?

Heel simpel: private lease is voor particulieren en shortlease in principe voor bedrijven. Onze private lease en shortlease contracten hebben wel veel overeenkomsten en als consument kan je natuurlijk ook 'short leasen', maar in principe hebben we het bij shortlease over kort leasen voor bedrijven. 

Ik ben op zoek naar een lease auto aanbieding, waar vind ik jullie prijzen?

Wij bieden altijd maatwerk, dus we hebben op het moment geen lease auto aanbiedingen. Wanneer je via deze pagina je gegevens doorgeeft nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Ik wil mijn lease auto afkopen, kan dat? 

Is er iets in je situatie veranderd waardoor je je contract wil afkopen, of wil je je lease auto eerder inleveren dan afgesproken? In de meeste gevallen is dat geen probleem: bij Autohopper kan je je contract kosteloos opzeggen of wijzigen na een maand. Als je hier duidelijke afspraken over hebt gemaakt in je leasecontract dan moet je je natuurlijk aan die afspraken houden en is afkoop in overleg mogelijk. 


 

Overtuigd? Laat hier je gegevens achter of neem zelf contact met ons op!

Bekijk alle Autohopper vestigingenEnkele auto huren?
Bekijk onze vestigingen

Bel met Autohopper groot-zakelijkMeerdere auto's nodig?
085-0491129
(ma - vrij 9.00 - 17.00)

Mail met Autohopper groot-zakelijkGeen spoed, wel hulp
Stuur een email
(ma - vrij 9.00 - 17.00)