Zakelijk leasen - Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Veel bedrijven die één of meerdere auto's voor medewerkers nodig hebben, doen dit door middel van zakelijke lease. Maar wat is zakelijk leasen nou eigenlijk? En hoe werkt het? Wij leggen het voor je uit! 

De verschillende vormen van zakelijke auto lease

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor verschillende vormen van zakelijke auto lease. Wij bieden drie verschillende vormen van zakelijke auto lease aan: naast de 'traditionele' zakelijke lease kan je bij Autohopper ook kiezen voor shortlease en flexibele lease.

'Traditionele' zakelijke auto lease

Als we het hebben over zakelijk leasen, dan hebben we het over langdurige afspraken voor de afname van meerdere auto's voor een bepaalde termijn. Deze vorm van zakelijk leasen wordt veelal gebruikt door bedrijven met een wagenpark van meer dan tien auto's. De belangrijkste reden dat veel bedrijven ervoor kiezen om zakelijk auto's te leasen in plaats van deze zelf aan te schaffen, is simpelweg het gemak. Een autoverhuurbedrijf als Autohopper kan jou als wagenparkbeheerder compleet kan ontzorgen. Is er onderhoud nodig? Dan regelen wij een vervangende auto voor je. Heb je (tijdelijk) een andere of extra auto nodig? Wij kunnen snel schakelen, op meer dan 110 locaties in Nederland staan auto's en busjes klaar. Ook scheelt het natuurlijk behoorlijk in de kosten: je wil toch dat je medewerkers representatief voor de dag komen, een nieuwe auto kopen is simpelweg duur. 

Zakelijke auto huren Autohopper

Maar hoe werkt het dan als je kiest voor zakelijke lease van Autohopper? Allereerst maken we een afspraak om te inventariseren wat jouw behoefte is. Hoe veel auto's of busjes wil je leasen? Weet je al welke merken en types je wil leasen? En hoe lang? Vervolgens maken wij het contract op en maken we afspraken over de levering. Vaak kunnen we dezelfde week nog leveren, als we de gewenste voertuigen niet op voorraad hebben dan wel een tijdelijk alternatief in dezelfde klasse.

WhatsApp
(ma - vrij 9.00 - 17.00)

085-0491129
(ma - vrij 9.00 - 17.00)

Stuur een email
(ma - vrij 9.00 - 17.00)


 

Shortlease
 

Als we het hebben over shortlease, dan hebben we het over alle contracten tussen de 1 en 18 maanden. Shortlease is bijvoorbeeld een uitkomst voor ZZP'ers die wel flexibel willen blijven, maar zich (nog) niet willen commiteren aan een langdurig leasecontract. Onze shortleasecontracten kan je namelijk na een maand kosteloos stopzetten of wijzigen.  

Zakelijk leasen

Flexibele lease
 

Flexibele lease kan je op twee manieren interpreteren: af en toe een auto huren voor een vaste prijs, of een vast contract waarmee je de flexibiliteit krijgt om tot drie keer per week van auto te wisselen. Dit is ideaal voor kleinere bedrijven waar de behoefte aan mobiliteit wisselt. Heb je de ene week een busje nodig voor de levering van goederen, maar wil je de weken erop weer een compacte auto? En als je op vakantie gaat met de hele familie een ruime station? Dan is flexibele lease de beste oplossing voor jouw bedrijf. Ook onze flexibele leasecontracten kan je na een maand kosteloos te wijzigen of opzeggen. 

Moet ik ook bijtelling betalen?

Als je ervoor kiest om zakelijk een aantal auto's bij Autohopper te leasen, betaal je een vergoeding voor deze auto's. Bijtelling heeft hier niets mee te maken: dit moet je medewerker betalen als hij of zij de auto die hij of zij via jouw bedrijf mag rijden ook privé wil gebruiken. 

Overtuigd? Vul onderstaande gegevens in, dan nemen wij contact met je op: