Overslaan en naar de inhoud gaan

8 tips om te rijden in de sneeuw

Categorieën
  • Huurtips

Het is koud, het vriest en het sneeuwt. Super leuk om naar te kijken vanuit je warme woonkamer, maar zodra je de weg op moet is het toch wat minder fijn. Moet je toch de weg op? Lees dan onze 8 tips om zo veilig mogelijk te rijden in de sneeuw.

1. Doe rustig aan

Probeer zo geleidelijk mogelijk te rijden en maak zo min mogelijk toeren. Moet je remmen, probeer dit dan zo veel mogelijk op de motor te doen. Probeer een soepele bocht te maken en niet zomaar snel naar één kant te sturen, hierdoor voorkom je dat de auto over zijn voorwielen wegglijdt. Natuurlijk moet je juist met sneeuw niet te hard rijden, helemaal niet op stukken waar het glad is. Dit kan een hoop ongelukken voorkomen.

2. Trek rustig op

Rustig optrekken is belangrijk om te voorkomen dat je uitglijdt met de auto. Als je niet weg komt, is het een goede tip om weg te rijden in zijn twee. Probeer zo rustig weg te rijden zonder te veel gas te geven.

3. Kijk ver voor je uit

Als je ver vooruit blijft kijken rij je meestal wel in de goede lijn en zie je gevaarlijke situaties eerder aankomen.

4. Houd voldoende afstand

Klinkt logisch, maar het valt ons op dat het toch te weinig gebeurt. Het is heel erg belangrijk om voldoende afstand te houden als het glad is op de weg. Als je voorganger plotseling moet remmen, heb jij nog wat extra tijd om tot stilstand te komen.

5. Zet je lichten aan

Zo ben je goed zichtbaar voor de andere weggebruikers en word je niet over het hoofd gezien.

6. Goed zicht

Zorg ervoor dat je alle ramen en je dak sneeuw en ijsvrij hebt gemaakt. Niks is belangrijker dan dat je alles goed kan zien tijdens het rijden. Zorg er ook voor dat het condens van je ramen verdwenen is. Dit kan je doen door de verwarming op de hoogste stand te zetten of de verwarming samen met de airco te gebruiken.

7. Ruitenwisservloeistof

Door zout en opspattend water kunnen je ruiten goed vies worden. Zorg dus dat je voldoende (antivries) ruitenwisservloeistof bij je hebt.

8. Blijf ook met winterbanden opletten

Ook met winterbanden moet je goed blijven opletten, je hebt wel iets meer grip, maar dat betekent niet dat je helemaal safe bent op de weg. Blijf daarom altijd goed opletten en volg de bovenstaande tips goed op!

Afbeelding
Tips om te rijden in de sneeuw

Zoals je kan lezen zijn er genoeg dingen waar we rekening mee moeten houden tijdens het autorijden in de sneeuw. Heb je nog meer tips? Laat het ons hieronder weten!

Ook interessant

Staat je voertuig stil? Duurt de garagebeurt langer dan gepland? Wacht je al een tijdje op een leaseauto? Wij kunnen ons goed...
Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...