Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto huren tips

Categorieën
  • Huurtips

Je wil een auto gaan huren, maar welke auto past het beste bij jouw reis en welke extra opties kan ik het beste bij boeken? Geen paniek, wij helpen je verder!

Auto of bus kiezen

We snappen dat het lastig kan zijn om een huurauto uit te kiezen. Er zijn veel verschillende klasse beschikbaar en dat maakt de keuze nog moeilijker.

Voor de auto’s kan je kiezen uit: compact, midden, ruim en groot. Naast dat je kan kiezen uit de verschillende klasse kan je er ook voor kiezen of je een station uitvoering wil of dat je liever in een automaat rijdt. Of misschien wel alle twee. Als laatste kan je ook nog kiezen of je een elektrische auto zou willen rijden. Dit laatste omdat je geen brandstofkosten hoeft te betalen. Welke auto past nou het beste bij mij?

Afbeelding
elektrische autohopper auto huren

Om de juiste auto te kiezen moet je jezelf een aantal vragen stellen. Door deze vragen te beantwoorden vallen er al een aantal opties af. Hierdoor kan je veel makkelijker een keuze maken!

Vraag 1: Met hoeveel personen ga ik reizen? Ga je in je eentje of met 2 personen kort reizen? Dan is de compacte klasse een prima optie. Ga je met meerdere volwassenen op pad? Dan is het handig om een ruimere klasse te kiezen. Zo heb je net wat meer beenruimte. 
Vraag 2: Zijn dit volwassenen of zitten hier ook kinderen bij? Kleine kinderen nemer minder beenruimte in beslag, zo pas je makkelijker met 4 personen in een kleinere auto.
Vraag 3: Hoe veel tijd breng ik door in de auto? Ga je op vakantie? Dan is het fijn om een grote auto te hebben met veel beenruimte en kofferruimte, ga je in je eentje wat boodschappen halen? Dan is een kleine auto ruim zat! Wil je elektrisch huren? Dan zijn korte afstanden het makkelijkst met het opladen van de auto.

Bij de busjes is het net wat makkelijker. Wat ga je vervoeren en hoeveel? Moet je bijvoorbeeld alleen een kleine kast vervoeren? Dan kan je ons kleinste busje huren, maar ga je verhuizen met een hoop spullen dan is het aan te raden om een bakwagen met laadlift te huren. Net zo makkelijk!

Meet van tevoren goed op hoe groot het product is dat je wil vervoeren en bepaal op basis daarvan welke bus voor jou geschikt is. Kom je er niet helemaal uit? Neem dat gerust contact met ons op, wij helpen je graag met het maken van een keuze!

Extra opties

Je hebt een auto gekozen, zie, zo moeilijk was het helemaal niet :)! Nu moet je gaan bepalen of je er extra opties bij wil boeken of juist niet. Er zijn verschillende opties bij te boeken zoals: Verlaging eigen risico, Inzittendeverzekering, extra bestuurder, kinderzitje, navigatiesysteem, winterbanden of een dakkoffer. Meer informatie over deze extra opties vind je als je op het? Klikt in stap 2 van je online reserveringsaanvraag. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan kan het handig zijn om er winterbanden, navigatie of een dakkoffer bij te huren. Ga je met z’n vieren een dagje weg? Kies dan voor een inzittendenverzekering.  Zo weet je zeker dat iedereen in de auto goed verzekerd is. Heb je een kindje maar zelf geen auto en accessoires? Kies dan bijvoorbeeld voor een kinderzitje. Zo ziet ieder gezinslid veilig in de auto!

Afbeelding
ruime autohopper auto huren

Hop hop…

Gas erop! Je hebt een auto (of bus) en de extra opties gekozen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de reservering te plaatsen. Waar wacht je nog op, jouw ideale auto staat te wachten op jou!

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...