Auto huren zonder borg?

“Kan ik bij jullie een auto huren zonder borg te betalen?” Deze vraag krijgen wij als autoverhuurders bijna dagelijks. Het antwoord is heel simpel: nee. We leggen je graag uit waarom het niet mogelijk is om bij ons een auto te huren zonder borg te betalen.

De borg krijg je terug wanneer de huurauto heelhuids ingeleverd wordt

Wil je een auto huren zonder borg of waarborg te betalen? Dat kan helaas niet, dat geldt zowel voor Autohopper als voor de meeste andere grote verhuurders. Maar waarom moet je dan een borg betalen als je een auto wil huren? Door een waarborg te rekenen hopen we dat je zuiniger met de huurauto omgaat. Eigenlijk werkt het hetzelfde als met een vakantiehuisje: je mag gebruik maken van een waardevol product, maar gaat er toch iets kapot dan verrekenen we dit met de borg. Lever je de auto gewoon in dezelfde staat weer in, dan krijg je de borg dus ook weer terug. Wel zo eerlijk toch?

Hoe zit dat dan met de verzekering van een huurauto?

De vraag die vaak volgt: “Maar een huurauto is toch goed verzekerd, als er schade is, wordt dit toch betaald door de verzekering?” Dit klopt inderdaad, alleen wij moeten ook per schade een Eigen Risico betalen aan onze verzekeraar. Deze belasten we aan jou door. Je bent dus nooit meer kwijt dan de betaalde borg, ook al heb je voor duizenden euro’s aan schade gereden.

Hoe veel borg moet ik betalen als ik een auto huur bij Autohopper?

Kom je de huurauto ophalen, dan betaal je meteen de totale huurprijs + de borg. De borg die je betaalt, verschilt per klasse. Deze kan je tegen betaling per dag verlagen. Deze borg kun je alleen pinnen, contant geld wordt in geen geval aangenomen bij onze vestigingen. We zullen je aan de hand van twee voorbeelden laten zien hoe veel je moet betalen als je een auto huurt bij Autohopper.

Voorbeeld borg huurauto standaard

Je wil twee dagen een compacte auto (Toyota Aygo, Volkwagen Up, Kia Picanto) huren. Je betaalt dan als je de auto komt ophalen € 64 + € 750,- = € 814,-. Twee dagen later lever je de auto zonder schade weer in. De € 750,- wordt dan direct weer terug gestort. In de meeste gevallen staat deze ook de volgende werkdag weer op je rekening. Lever je de auto met schade in, dan wordt er een inschatting gemaakt van de kosten van deze schade. Deze worden in mindering gebracht op de betaalde € 750,- borg. Het restant wordt weer naar je overgemaakt. Na het repareren van de schade krijg je het eventueel te veel betaalde bedrag nog teruggestort. Wordt de totale schade geschat op bijvoorbeeld € 1.500,-? Dan ben je nooit meer dan die € 750,- kwijt.

Voorbeeld borg huurauto afkopen

Je kan je Eigen Risico ook afkopen. Hiervoor betaal je een tarief per dag. In het voorbeeld kost dit € 10,- per dag. Wil je dezelfde compacte auto als in bovenstaand voorbeeld huren? Dan betaal je als je de auto komt ophalen € 64 + € 10 + € 10 + € 350 = € 432,-. Lever je de auto weer zonde schade in, dan krijg je € 350,- terug. Heb je voor € 1.500,- schade, dan ben je alleen die € 350,- kwijt. Je kan het eigen risico niet afkopen als je korter dan een jaar je rijbewijs hebt.

Bovenhoofdse schade

Het reguliere Eigen Risico geldt niet wanneer er schade wordt gereden aan een busje boven de 1,90 m. Dan krijgen we te maken met "bovenhoofdse schade". Voor alle schade die gemaakt wordt “boven het hoofd” (1,90m) gelden de volgende tarieven:

  • Particulier eigen risico maximaal 1.500,-
  • Zakelijk eigen risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. Let daarom altijd goed op de hoogte van de bus. In alle bakwagens van Autohopper zit ook een sticker met de hoogte van de bus. Zo kan je snel zien of de bus onder een brug door kan of niet!

Huur je een auto bij Autohopper, dan kan dit dus niet zonder borg te betalen. Je betaalt altijd vooraf een borg, maar als je de auto weer schadevrij inlevert krijg je deze aan het eind weer gewoon terug. Reserveer je een auto online, dan zie je altijd in het kassabonnetje het totale bedrag dat je voor de auto moet betalen inclusief eventuele extra's die je bij wil boeken en de borg die je moet betalen. Zo proberen we het zo overzichtelijk mogelijk voor je te houden.

0
Compact promo

Bijv. Kia Picanto met stickers

dag29,-
weekend58,-
week203,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag54,-
weekend97,-
week324,-
0
Bestelbus 20 m³ laadruimte

Te besturen met B-rijbewijs!

dag139,-
weekend249,-
week834,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Auto huren zonder creditcard Auto huren 18 jaar

 

Gepubliceerd door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/02/2019 - 14:19

Reacties

Geachte heer mevrouw. Ik wil graag een week auto huren.Ik ben opzoek naar een Auto met automaat.Hebben jullie auto met Automaat. En hoeveel kost een week. ik wacht op uw reactie met vriendelijke groet Abdi

Beste Abdi, dat is zeker mogelijk! Zou je een mailtje willen sturen naar [email protected]? Als je daarin aangeeft voor welke periode je op zoek bent naar een auto met automaat, wat je voorkeursvestiging en wat je voorkeursklasse (compact, midden of ruim) is, dan kan mijn collega dit voor je uitzoeken! Vriendelijke groeten, Annick