Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto huren zonder borg?

“Kan ik bij jullie een auto huren zonder borg te betalen?” Deze vraag krijgen wij als autoverhuurders bijna dagelijks. Het antwoord is heel simpel: nee. We leggen je graag uit waarom het niet mogelijk is om bij ons een auto te huren zonder borg te betalen.

De borg krijg je terug wanneer de huurauto heelhuids ingeleverd wordt

Wil je een auto huren zonder borg of waarborg te betalen? Dat kan helaas niet, dat geldt zowel voor Autohopper als voor de meeste andere grote verhuurders. Maar waarom moet je dan een borg betalen als je een auto wil huren? Door een waarborg te rekenen hopen we dat je zuiniger met de huurauto omgaat. Eigenlijk werkt het hetzelfde als met een vakantiehuisje: je mag gebruik maken van een waardevol product, maar gaat er toch iets kapot dan verrekenen we dit met de borg. Lever je de auto gewoon in dezelfde staat weer in, dan krijg je de borg dus ook weer terug. Wel zo eerlijk toch?

Hoe zit dat dan met de verzekering van een huurauto?

De vraag die vaak volgt: “Maar een huurauto is toch goed verzekerd, als er schade is, wordt dit toch betaald door de verzekering?” Dit klopt inderdaad, alleen wij moeten ook per schade een Eigen Risico betalen aan onze verzekeraar. Deze belasten we aan jou door. Je bent dus nooit meer kwijt dan de betaalde borg, ook al heb je voor duizenden euro’s aan schade gereden.

Hoe veel borg moet ik betalen als ik een auto huur bij Autohopper?

Kom je de huurauto ophalen, dan betaal je meteen de totale huurprijs + de borg. De borg die je betaalt, verschilt per klasse. Deze kan je tegen betaling per dag verlagen. Deze borg kun je alleen pinnen, contant geld wordt in geen geval aangenomen bij onze vestigingen. We zullen je aan de hand van twee voorbeelden laten zien hoe veel je moet betalen als je een auto huurt bij Autohopper.

Voorbeeld borg huurauto standaard

Je wil twee dagen een compacte auto (Toyota Aygo, Volkswagen Up, Kia Picanto) huren. Je betaalt dan als je de auto komt ophalen € 64 + € 750,- = € 814,-. Twee dagen later lever je de auto zonder schade weer in. De € 750,- wordt dan direct weer terug gestort. In de meeste gevallen staat deze ook de volgende werkdag weer op je rekening. Lever je de auto met schade in, dan wordt er een inschatting gemaakt van de kosten van deze schade. Deze worden in mindering gebracht op de betaalde € 750,- borg. Het restant wordt weer naar je overgemaakt. Na het repareren van de schade krijg je het eventueel te veel betaalde bedrag nog teruggestort. Wordt de totale schade geschat op bijvoorbeeld € 1.500,-? Dan ben je nooit meer dan die € 750,- kwijt.

Voorbeeld borg huurauto afkopen

Je kan je Eigen Risico ook afkopen. Hiervoor betaal je een tarief per dag. In het voorbeeld kost dit € 10,- per dag. Wil je dezelfde compacte auto als in bovenstaand voorbeeld huren? Dan betaal je als je de auto komt ophalen € 64 + € 10 + € 10 + € 350 = € 432,-. Lever je de auto weer zonde schade in, dan krijg je € 350,- terug. Heb je voor € 1.500,- schade, dan ben je alleen die € 350,- kwijt. Je kan het eigen risico niet afkopen als je korter dan een jaar je rijbewijs hebt.

Bovenhoofdse schade

Het reguliere Eigen Risico geldt niet wanneer er schade wordt gereden aan een busje boven de 1,90 m. Dan krijgen we te maken met "bovenhoofdse schade". Voor alle schade die gemaakt wordt “boven het hoofd” (1,90m) gelden de volgende tarieven:

  • Particulier eigen risico maximaal 1.500,-
  • Zakelijk eigen risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. Let daarom altijd goed op de hoogte van de bus. In alle bakwagens van Autohopper zit ook een sticker met de hoogte van de bus. Zo kan je snel zien of de bus onder een brug door kan of niet!

Huur je een auto bij Autohopper, dan kan dit dus niet zonder borg te betalen. Je betaalt altijd vooraf een borg, maar als je de auto weer schadevrij inlevert krijg je deze aan het eind weer gewoon terug. Reserveer je een auto online, dan zie je altijd in het kassabonnetje het totale bedrag dat je voor de auto moet betalen inclusief eventuele extra's die je bij wil boeken en de borg die je moet betalen. Zo proberen we het zo overzichtelijk mogelijk voor je te houden.

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...