Overslaan en naar de inhoud gaan

Autovakantie tips

Categorieën
  • Vakantie

De vakantieperiode is begonnen! Waarschijnlijk ben je al weken bezig met het inpakken van alle spullen omdat je echt niks moet vergeten. Want ja je zou maar geen theedoek hebben op de camping in Frankrijk! Om de autovakantie zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

Vertrek 's nachts

De meeste mensen gaan overdag op vakantie. Als je 's nachts vertrekt is de kans op een file een heel stuk kleiner en kan je lekker doorrijden. Heb je kleine kinderen? Dan is het voordeel dat de kinderen (als het goed is) lekker doorslapen op de achterbank. Fijner voor de kinderen en voor jou!

Denk aan een Vignet / Milieusticker

In Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië is het voor toeristisch en zakelijk verkeer verplicht om een vignet te hebben. Je kan deze ook aanschaffen bij de snelwegovergangen, maar het is natuurlijk fijner wanneer je dit al van tevoren geregeld hebt. Ook heb je voor sommige landen (bijvoorbeeld een gedeelte in Duitsland) een milieusticker nodig. Geef bij ons op tijd aan dat je op vakantie gaat en een van deze stickers nodig hebt. Dan kunnen wij kijken wat we voor je kunnen regelen!

Afbeelding
milieusticker autohopper

Neem genoeg eten en drinken mee

Je bent natuurlijk niet de enige die op vakantie gaat. Zorg er daarom voor dat je genoeg te eten en te drinken mee hebt in de auto. Door de drukte sta je waarschijnlijk vaak in de file. En als dat wat langer duurt dan verwacht is het wel handig als je wat te eten en wat te drinken hebt op een hete zomerse dag. Ook is het een stuk goedkoper om zelf eten mee te nemen dan dat je het moet kopen bij een tank station, het scheelt je dus ook nog eens een hoop geld!

Hou belangrijke papieren bij de hand

Berg belangrijke papieren zoals je paspoort goed op waar je er zo bij kan. Stel je wordt aangehouden in het buitenland, dan hoef je niet je hele kofferbak en koffers overhoop te halen omdat je niet meer weet waar je ze verstopt hebt.

Neem voldoende pauze

Als je een lange rit voor de boeg hebt is het goed om af en toe een pauze te nemen. Je kan behoorlijk moe en duf worden na een lange rit in de auto. Strek even lekker je benen en adem wat frisse lucht in. Zo kun je met een frisse blik je weg vervolgen. Ben je met meer personen die een rijbewijs hebben onderweg? Wissel dan af en toe af!

Tanken in het buitenland

Moet je tanken in het buitenland? Let dan goed op! De namen of kleuren kunnen namelijk nog wel eens afwijken van wat we hier gewend zijn, je wil natuurlijk niet de verkeerde benzine tanken en met pech stil komen te staan. Hieronder vind je een lijstje met de namen van de benzine in het buitenland:

 

Euro 95 E5 / E10

Euro 98 E5 / E10

Diesel

LPG

Duitsland Superbenzin / Super 95 Superplus 98 Diesel LPG
Frankrijk Sans Plomb 95, SP95-E10 Super Sans Plomb Gazole GPL
Zwitserland Super Super Plus Diesel LPG, GPL
Italië Benzina Senza, Piombo / Verde Benzina Super Senza, Piombo / Verde Plus Gasolio, Diesel GPL, gasauto
Spanje Gasolina Sin Plomo 95 Gasolina Sin Plomo 98 Gasoléo, (Aceite) Diesel GLP, gasauto
Groot-Brittannië Premium Unleaded Super Plus, Super Unleaded Diesel LPG, autogas
Tsjechië Natural 95 Natural 98 Nafta, Mazot LPG
Kroatië Super 95 Natural 98 Dizel, (Euro)Diese LPG
Denemarken Blyfri 95 Blyfri 98 Diesel LPG
Hongarije Szuper 95 Szuper 98, 98 Oktan Diesel, Dizel LPG, Gaz,PB-gáz
Oostenrijk Super (bleifrei) Super Plus Diesel LPG

 

Huur jouw vakantieauto hier

Heb je al een vakantie gepland staan, maar nog geen auto geregeld? Reserveer jouw auto dan hier:

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...