Is een huurauto van Autohopper goed verzekerd?

Deze vraag krijgen wij nogal eens aan de verhuurbalie. Als je een auto gaat huren bij Autohopper wil je natuurlijk wel dat de huurauto goed verzekerd is. Logisch! We kunnen je direct geruststellen: de huurauto die je bij Autohopper huurt is uitstekend verzekerd zodat je zorgeloos op pad kunt. Tot zover het korte antwoord. Als je nieuwsgierig bent hoe de huurautoverzekering in elkaar zit, lees dan gauw verder!

 

Allrisk verzekerd, wel zo makkelijk als je een gloednieuwe huurauto meeneemt.

Een huurauto van Autohopper is WA (vergoedt de schade die met de auto wordt toegebracht aan andere personen of eigendommen) + Allrisk (vergoed de schade aan je auto ook als het je eigen schuld is als gevolg van bijvoorbeeld omslaan, slippen, aanrijding, brand en blikseminslag, diefstal, stormschade en alle overige ‘van buiten komende onheilen) verzekerd.

Eigen Risico bij schade met een huurauto

Net als bij de verzekering van je eigen auto, ben je ook bij een verhuurbedrijf zoals Autohopper een eigen risico verschuldigd als je schade rijdt en waarbij de schuld bij jou ligt. Autohopper kent twee soorten Eigen Risico: het standaard Eigen Risico is € 750,- per schade. Het is bij Autohopper ook mogelijk om het eigen risico voor een huurauto te verlagen naar € 350,- per schade, daar betaal je dan een kleine toeslag van € 9,- per dag voor. 

Stel je hebt een eenzijdig ongeval of je hebt tegen een ander voertuig aangereden, dan betaal je de € 750,- eigen risico (of € 350,- als je het eigen risico verlaagd hebt). Als je met meerdere personen gaat reizen in een huurauto van Autohopper dan kan het zijn dat je graag een Inzittendenverzekering wil afsluiten. Dit kan bij Autohopper voor € 3,- per dag. Stel dat de bestuurder een ongeval veroorzaakt en de laptop van de mede passagier gaat hierdoor kapot, dan is deze gedekt door de verzekering.

Hoe is mijn huurauto verzekerd in het buitenland?

Je gaat op vakantie met je huurauto. Hoe zit het dan met de verzekering van je huurauto? Goed nieuws: je auto is in het buitenland gewoon verzekerd, mits het land waar je bent op de groene kaart vermeld staat. Wat moet je dan doen in geval van pech of schade? Gewoon, net als bij je eigen auto, even bellen. In het mapje met je autopapieren staat precies wie je moet bellen in geval van pech, schade of diefstal, ook vanuit het buitenland. Heb je pech in het buitenland en kan je niet verder, dan zal onze pechhulp in de meeste gevallen snel vervangend vervoer regelen. Zo zorgen wij altijd voor een passende oplossing!     

Met een huurauto van Autohopper ben je er dus zeker van dat je goed verzekerd de weg op gaat!

Alle auto's & prijzen

0
Compact promotie

Bijv. Volkswagen Up of Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Compact

Bijv. Citroën C1, VW Up

dag35,-
weekend60,-
week210,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag45,-
weekend77,-
week270,-
0
Ruim

Bijv. VW Golf, Renault Megane

dag55,-
weekend94,-
week330,-
0
Ruim station

Bijv. Kia Cee'd SW, Ford Focus Station

dag61,-
weekend104,-
week366,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Naar welke landen mag ik rijden met mijn huurauto? Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

 

Gepubliceerd door Kiki op di, 05/24/2016 - 09:30

Reactie toevoegen