Overslaan en naar de inhoud gaan

Is een huurauto van Autohopper goed verzekerd?

Categorieën
 • Verzekering

Als je een auto gaat huren bij Autohopper wil je natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is. Logisch! We kunnen je direct geruststellen: de huurauto die je bij Autohopper huurt is uitstekend verzekerd zodat je zorgeloos op pad kunt. Hier betaal je niks extra's voor: dit zit gewoon bij de huurprijs inbegrepen.

Alle Autohopper huurauto's zijn all-risk verzekerd

Stap je in een auto en ga je daarmee de Nederlandse weg op, dan moet deze altijd ten minste WA-verzekerd zijn. WA staat voor Wettelijke Aanprakelijkheid. Een WA-verzekering vergoedt de schade die met de auto wordt toegebracht aan andere voertuigen. Is je auto niet WA verzekerd, dan riskeer je een boete. Daarnaast kan je je auto aanvullend verzekeren. Met een WA+ of beperkt casco verzekering is jouw auto ook verzekerd voor bijvoorbeeld ruitschade en schade door bijvoorbeeld hagel. Een all-risk verzekering vergoedt alle schade aan je auto, ook als het je eigen schuld is als gevolg van bijvoorbeeld omslaan, slippen, aanrijding, brand en blikseminslag, diefstal, stormschade en alle overige ‘van buiten komende' onheilen. Alle huurauto's en -busjes van Autohopper zijn all-risk verzekerd. Hier betaal je niets extra voor: de verzekering is inbegrepen in de huurprijs. Dat geeft wel een veilig gevoel, niet? Bekijk wat je moet doen als je schade hebt gereden.

Eigen Risico bij schade met een huurauto

Net als bij de verzekering van je eigen auto, ben je ook bij een verhuurbedrijf zoals Autohopper een Eigen Risico verschuldigd als je schade rijdt en we deze schade niet op een ander kunnen verhalen. Autohopper kent twee soorten Eigen Risico: het standaard Eigen Risico (dat verschilt per huurauto) per schade en een verlaagd Eigen Risico per schade. Wanneer je kiest voor een verlaagd Eigen Risico dan verlaag je bijvoorbeeld het bedrag van € 750,- naar € 350,-. Hier betaal je een toeslag van € 10,- per dag voor. 

Stel, je hebt een eenzijdig ongeval of je bent tegen een ander voertuig aangereden. Oeps! De verhuurvestiging schat in zo'n geval samen met jou de reparatiekosten in. Worden deze lager geschat dan het afgesproken Eigen Risico? Dan wordt dat bedrag in mindering gebracht op de betaalde borg. Je bent nooit meer kwijt dan dit Eigen Risico. Ook al is de totale schade € 1.500,-, je betaalt dan het maximale afgesproken eigen risico.

Bovenhoofdse schade

Naast het reguliere Eigen Risico is er ook nog een Eigen Risico dat geldt voor Bovenhoofdse schade. Bovenhoofdse schade is alles schade die wordt gereden aan een busje boven de 1,90 m. hiervoor gelden de volgende tarieven:

 • Particulier Eigen Risico maximaal 1.500,-
 • Zakelijk Eigen Risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. In alle bakwagens van Autohopper zit ook een sticker met de hoogte van de bus. Let daarom altijd goed op de hoogte van de bus en voorkom schade.

Wat is een inzittendenverzekering?

Als je met meerdere personen gaat reizen in een huurauto van Autohopper, dan kan het zijn dat je graag een inzittendenverzekering wil afsluiten. Stel dat de bestuurder een ongeval veroorzaakt en de laptop van de mede passagier gaat hierdoor kapot, dan is deze gedekt door de verzekering. Wil je een inzittendenverzekering afsluiten bij je huurauto? Geef dit dan in stap 2 van je online reservering aan. 

Huur ik een veilige auto bij Autohopper?

Ja, wanneer je een auto huurt bij Autohopper, rijd je altijd in de nieuwste auto's. Ook zorgen wij ervoor dat de auto's goed onderhouden worden en controleren wij vooraf altijd:

 • Oliepeil;
 • Ruitensproeiervloeistof aangevuld;
 • Brandstof tank is vol;
 • Binnen- en buitenkant is gereinigd;
 • Bandenspanning en profiel;
 • Verlichting;
 • (kopie) kentekenbewijs en groene kaart.

Zo weet je zeker dat je lekker veilig op pad gaat met jouw Autohopper huurauto! 

Hoe is mijn huurauto verzekerd in het buitenland?

Je gaat op vakantie met je huurauto. Hoe zit het dan met de verzekering van je huurauto? Goed nieuws: je auto is in het buitenland gewoon verzekerd, mits het land waar je bent op de groene kaart vermeld staat. Wat moet je dan doen in geval van pech of schade? Gewoon, net als bij je eigen auto, even bellen. In het mapje met je autopapieren staat ook precies wie je moet bellen in geval van pech, schade of diefstal, ook vanuit het buitenland. Heb je pech in het buitenland en kan je niet verder, dan zal onze pechhulp in de meeste gevallen snel vervangend vervoer regelen. Zo zorgen wij altijd voor een passende oplossing!     

Met een huurauto van Autohopper ben je er dus zeker van dat je goed verzekerd de weg op gaat!

Ook interessant

Staat je voertuig stil? Duurt de garagebeurt langer dan gepland? Wacht je al een tijdje op een leaseauto? Wij kunnen ons goed...
Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
 • Huurtips
 • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...