Overslaan en naar de inhoud gaan

Een weekend op pad met een Hyundai Tucson (groot automaat klasse)

Mijn vriend en ik hebben besloten dit jaar niet op vakantie te gaan. Om er toch even tussen uit te gaan besloten we om beide 3 dagen vrij te nemen en wat leuks te gaan doen. De enige auto die wij thuis hebben staan is een oude Mitsubishi Colt uit 2003. Niks mis met deze auto, maar luxe is hij zeker niet. Het raam en de spiegels verstel je namelijk nog met de hand, er zit een deuk met roest aan de zijkant en na een uur te hebben gezeten krijg je al snel een houten kont. Een airco zit er gelukkig wel in!

Ik zat te denken, hoe kunnen wij de reis nou wat aangenamer maken? Een auto huren natuurlijk! Dus besloot ik om een luxe auto voor één weekend te huren. Gewoon om ook een keer te ervaren hoe dat is. Ik werk namelijk zelf bij Autohopper en heb in al die jaren dat ik hier werk nog nooit een auto gehuurd, het werd dus wel een keer tijd dat ik dat ging doen. Het leek mij leuk om een blog te schrijven over mijn ervaring met een Autohopper auto, ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Afbeelding
hyundai tucson huren

Dag 1: Designer Outlet Roermond

Op de eerste dag kozen we er voor om een dagje naar Designer Outlet Roermond te gaan. Voor ons is dit ongeveer 2 uur rijden. Dit doen we liever niet met onze eigen auto, omdat je niet bepaald uitgerust aankomt op de locatie. Daarom pakten we onze kans en konden we de auto goed uittesten. De eerste stop was Deventer, daar gingen we mijn schoonmoeder en zwager ophalen. Die vonden het ook wel leuk om mee te gaan. In de Colt hadden we nu opgevouwen in de auto gelegen (3 deurs auto), maar daar hadden we zeker geen last van in de Hyundai Tucson. Iedereen had veel beenruimte en zat comfortabel, erg fijn als je met 4 volwassenen 2 uur lang in een auto moet zitten. Mijn vriend en ik hebben allebei in de auto gereden, en wat rijdt die auto heerlijk zeg! Automaat, cruise control, climate control, navigatie er ontbreekt helemaal niks. We kwamen vrolijk en uitgerust aan op locatie en hebben een gezellig middag gehad, heerlijk!

Dag 2: Relax dagje, eten gehaald

Op dag twee besloten we om rustig aan te doen, dat is ook wel eens lekker. We hebben een filmpje gekeken en in huis gerommeld. s ’Avonds hadden we geen zin om te koken dus besloten we om eten af te halen bij De Beren. Natuurlijk maakte we van deze situatie gebruik om de auto weer even uit te testen. Ook voor korte afstanden rijdt de auto heerlijk. Met parkeren en kleine straatjes moet je alleen wel wat beter opletten. De auto was namelijk een stuk groter dan we gewend waren, maar dat is helemaal goed gekomen.

Dag 3: Westfield Mall of the Netherlands

Op dag drie besloten we naar Westfield, Mall of the Netherlands te gaan. Ik had hier veel over gelezen op het internet dus ik was erg benieuwd. Ook deze rit was voor ons ongeveer 2 uur. De auto heeft heel erg veel technische snufjes. Zo stuurt de auto terug als je bijvoorbeeld per ongeluk over de lijn gaat en als je cruise control aan hebt staan zie je op de display of er iemand voor je rijdt. De auto remt ook automatisch af als er een auto voor je komt rijden en geeft zelf gas bij als de auto sneller gaat rijden. Dit kan je natuurlijk ook afzetten als je dit niet prettig vindt. We hebben lekker gewinkeld en veel gegeten in de Mall. Het is echt een aanrader voor een leuk dagje uit, ook bij slecht weer.

Afbeelding
ruime auto huren voor shoppen

Mijn eindconclusie is dan ook dat deze auto het zeker waard is om te huren. De auto rijdt heerlijk, zelf als je op pad bent met 4 volwassenen. Alles aan de auto voelt luxe aan, dit is het geld zeker waard!

Huur ook een grote automaat

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...