Handgeschakeld of automaat huren?

Een handgeschakelde huurauto of een automaat huren? Handgeschakelde auto’s zijn in Europa populairder dan automaten, in Amerika is het juist andersom. Wat zijn de voordelen van een automaat en wat zijn de voordelen van een handgeschakelde huurauto? Wij leggen het je graag uit! 

Verschil automaat en handgeschakeld

Als je een Automaat zou kopen is het zo dat de aanschaf prijs hiervan hoger is dan die van een handgeschakelde auto. Dit komt omdat de vraag in Europa naar handgeschakelde auto’s groter is, waardoor de productiekosten lager zijn. 

Automaat huren Autohopper

Er werd altijd gezegd dat handgeschakelde auto’s zuiniger waren dan automaten. Dit was voorheen inderdaad zo, maar nu is dit niet vaak meer het geval. Tegenwoordig liggen de verbruikscijfers namelijk steeds dichter bij elkaar.

In een automaat rijden de meeste mensen een stuk ontspannener dan in een handgeschakelde huurauto. Zo kan een automaat bijvoorbeeld niet afslaan, omdat je geen koppeling gebruikt. Omdat je niet meer te maken hebt met een koppeling, is file rijden in een automaat een klein beetje minder erg. Je hebt maar één voet nodig in plaats van twee en je kunt je handen altijd aan het stuur houden (je hoeft de versnellingspook namelijk niet te gebruiken). Ook heb je geen last van haperingen bij het optrekken. Doordat je relaxter kunt rijden, twee handen aan het stuur hebt en minder handelingen hoeft uit te voeren is het rijden in een automaat ook veiliger. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet iedereen het hiermee eens is. Sommigen menen 'lui' te worden van het rijden in een automaat, waardoor ze minder goed opletten. 

Handgeschakelde auto huren Autohopper

Als je lang in een automaat hebt gereden ben je het rijden in een handgeschakelde auto niet verleerd. Vaak is het wel zo dat het weer even wennen is dat je weer met een koppeling te maken hebt. Als je lang niet hebt geschakeld kan het gebeuren dat de auto wat vaker zal afslaan.

Het is dus erg persoonlijk of je liever een handgeschakelde auto of een automaat rijdt. De enige manier om er achter te komen wat jij fijner vindt is natuurlijk om het zelf te proberen! Huur dus snel jouw automaat of handgeschakelde auto bij Autohopper! Wil je een automaat huren? Kies dan een compact-, midden- of ruimklasse auto en selecteer de optie "automaat toeslag" bij de extra opties. Deze toeslag bedraagt € 7,- per dag. 

Welke huurauto zou jij kiezen? Een Automaat of een handgeschakelde huurauto?

0
Compact promotie

Bijv. Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
0
Compact automaat

Seat Mii, Toyota Aygo

dag40,-
weekend64,-
week240,-
1
Midden

Bijv. Renault Clio of Hyundai i20

dag45,-
weekend72,-
week270,-
0
Midden automaat

Bijv. Toyota Yaris Hybrid

dag50,-
weekend80,-
week300,-
0
Ruim

Bijv. Renault Megane of Peugeot 308

dag55,-
weekend88,-
week330,-
1
Ruim station automaat

Bijv. Toyota Auris TS Hybrid

dag69,-
weekend110,-
week414,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Leukste dagjes uit met huurauto Tesla huren in Apeldoorn

 

Gepubliceerd door Kiki op ma, 10/08/2018 - 09:45

Reacties

Jazeker, in stap 2 van je online reservering kan je de automaat toeslag selecteren. We doen dan onze uiterste best om een auto met automaat voor je te regelen, als je zeker wil weten dat dit gaat lukken kan je het beste even telefonisch contact opnemen met de vestiging van jouw keuze.

Reactie toevoegen