Overslaan en naar de inhoud gaan

Handgeschakeld of automaat huren?

Afbeelding
Automaat in auto

Een handgeschakelde huurauto of een automaat huren? Handgeschakelde auto’s zijn in Europa populairder dan automaten, in Amerika is het juist andersom. Wat zijn de voordelen van een automaat en wat zijn de voordelen van een handgeschakelde huurauto? Wij leggen het je graag uit!

Verschil automaat en handgeschakeld

Als je een Automaat zou kopen is het zo dat de aanschaf prijs hiervan hoger is dan die van een handgeschakelde auto. Dit komt omdat de vraag in Europa naar handgeschakelde auto’s groter is, waardoor de productiekosten lager zijn.

Er werd altijd gezegd dat handgeschakelde auto’s zuiniger waren dan automaten. Dit was voorheen inderdaad zo, maar nu is dit niet vaak meer het geval. Tegenwoordig liggen de verbruikscijfers namelijk steeds dichter bij elkaar.

In een automaat rijden de meeste mensen een stuk ontspannener dan in een handgeschakelde huurauto. Zo kan een automaat bijvoorbeeld niet afslaan, omdat je geen koppeling gebruikt. Omdat je niet meer te maken hebt met een koppeling, is file rijden in een automaat een klein beetje minder erg. Je hebt maar één voet nodig in plaats van twee en je kunt je handen altijd aan het stuur houden (je hoeft de versnellingspook namelijk niet te gebruiken). Ook heb je geen last van haperingen bij het optrekken. Doordat je relaxter kunt rijden, twee handen aan het stuur hebt en minder handelingen hoeft uit te voeren is het rijden in een automaat ook veiliger. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet iedereen het hiermee eens is. Sommigen menen 'lui' te worden van het rijden in een automaat, waardoor ze minder goed opletten.

Als je lang in een automaat hebt gereden ben je het rijden in een handgeschakelde auto niet verleerd. Vaak is het wel zo dat het weer even wennen is dat je weer met een koppeling te maken hebt. Als je lang niet hebt geschakeld kan het gebeuren dat de auto wat vaker zal afslaan.

Het is dus erg persoonlijk of je liever een handgeschakelde auto of een automaat rijdt. De enige manier om er achter te komen wat jij fijner vindt is natuurlijk om het zelf te proberen! Huur dus snel jouw automaat of handgeschakelde auto bij Autohopper! Wil je een automaat huren? Kies dan een compact-, midden- of ruimklasse auto en selecteer de optie "automaat toeslag" bij de extra opties. Deze toeslag bedraagt € 7,- per dag. 

Welke huurauto zou jij kiezen? Een Automaat of een handgeschakelde huurauto?

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...