Ik ben 18 jaar en wil een auto huren, kan dat?

Ja, dat kan! Bij Autohopper kan je al vanaf 18 jaar een auto huren, zo lang je een geldig rijbewijs hebt natuurlijk.

Dat moment wanneer je net je rijbewijs opgehaald hebt bij het gemeentehuis, nog niet bezit over een eigen auto en de auto van je ouders niet beschikbaar is, maar je wel op reis 'moet'... Je gaat op zoek naar een goedkope auto om te huren. Helaas doen de meeste verhuurbedrijven moeilijk als je nog geen 21 jaar bent en je wilt een auto huren. Bij Autohopper denken we anders. Je hebt toch niet voor niks je rijbewijs gehaald? Je mag bij Autohopper gewoon een auto huren als 18 jarige! 

Een auto huren als je 18 jaar, 19 jaar, 20 jaar of 21 jaar bent

De leeftijd waarop je een auto kan huren verschilt per autoverhuurder. Bij veel autoverhuurbedrijven kan je lastig een auto huren als 18-jarige. Ook kan het zijn dat je meer betaalt tot je 21e voor een huurauto. Bij Autohopper kan je al vanaf 18 jaar, zonder bijkomende kosten, een auto huren. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet het eigen risico kan afkopen wanneer je jonger bent dan 21 jaar en korter dan één jaar je rijbewijs hebt. 

Huurauto of het openbaar vervoer?

Je moet naar een belangrijke afspraak en wilt in eerste instantie met het openbaar vervoer gaan. Dan zie je dat de trein die jij moet hebben ontzettend veel vertraging heeft en je niet op tijd op je afspraak kunt komen. Je besluit om toch met de auto te gaan en je bent zelfs 10 minuten te vroeg bij jouw afspraak! Het reizen met het openbaar vervoer kan leiden tot veel frustraties omdat je afhankelijk bent van de vertrektijden van de trein of van de bus en de tram. Wanneer je met de auto reist, kan je zelf bepalen wanneer je vertrekt. Daarnaast kom je direct aan op je bestemming en hoef je niet in de kou te wachten op het station. Helemaal als je met meer dan één persoon reist is het huren van een auto in veel gevallen ook nog goedkoper. Dus, wanneer kom jij je auto huren bij Autohopper? Roadtrip! 

0
Compact promotie

Bijv. Kia Picanto met stickers

dag29,-
weekend52,-
week203,-
1
Compact

Bijv. Peugeot 108, Kia Picanto

dag39,-
weekend70,-
week234,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag49,-
weekend88,-
week294,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Eigen risico & borg Autohopper Don't be gentle, it's a rental

 

Gepubliceerd door Kiki op ma, 11/08/2021 - 08:45

Reacties

Goedendag mevrouw meneer,mijn zoon van 19 wil graag een auto huren en daarmee op vakantie gaan met een vriend van 19 die ook zijn rijbewijs heeft. Mijn zoon heeft 2 jaar zijn rijbewijs. Is dit mogelijk bij jullie? En zoja wat zouden de kosten zijn?

Hi Mirjam, ze kunnen zeker een auto bij ons huren! De totale kosten zijn afhankelijk van het type auto en het aantal kilometers dat ze gaan rijden. Kiezen ze voor een middenklasse auto (bijv. Peugeot 208) in de maand juli of augustus, dan betalen ze € 270,- voor een week en dan kunnen ze 1.400 kilometer rijden (extra km's kosten € 0,18 per kilometer). Als ze allebei willen kunnen rijden komt daar € 5,- per dag bovenop. https://www.autohopper.nl/reserveren/auto/87. Je kan natuurlijk ook even contact opnemen met de vestiging bij jou in de buurt, zij kunnen het precies voor je berekenen. Succes!