Op wintersport naar Duitsland?

Misschien heb je het al voorbij horen komen: Duitsland scherpt vanaf 2018 de regels voor het gebruik van winterbanden aan. Ben jij van plan om op wintersport te gaan naar Duitsland? Dan is het belangrijk dat je weet waar jouw banden aan moeten voldoen. 

Waar moeten mijn banden aan voldoen?

Het rijden op winterbanden is in Duitsland al langer verplicht tussen oktober en april. Naast zomer- en winterbanden, zijn er ook M+S banden, ook wel 'all-season' banden genoemd. Voorheen golden deze ook als winterbanden, maar daar komt vanaf 2018 dus verandering in: er moet dan een Alpine-symbool, of een bergje met sneeuwvlokje op de band staan.

Mag je dan helemaal niet meer in Duitsland rijden als je geen Alpine-symbool op je M+S banden hebt staan? Het antwoord daarop is NEE, oude banden zijn namelijk vrijgesteld van deze regeling. Op je banden staat een code die aantoont wanneer de band is geproduceerd. Staat hier dus een code vanaf '0118' op, dan moet er wel een Alpine-symbool op staan. Staat er een code tot '1217' op dan is er (nog) niks aan de hand en mag je hier gewoon nog mee rijden in Duitsland. Deze overgangsregeling geldt nog tot en met 30 september 2024. 

Rij je niet op de juiste banden, dan kan je een boete van 60-80 euro krijgen. Krijg je echter een ongeluk, dan ben je wel wat verder van huis. Let dus goed op wat er op je (M+S) banden staat als je op wintersport gaat! 

1
Midden

Bijv. Renault Clio of Hyundai i20

dag45,-
weekend77,-
week270,-
0
Ruim station

Bijv. Toyota Auris of Ford Focus

dag61,-
weekend104,-
week366,-
0
Bus 6 persoons

Bijv. Renault Trafic of Toyota Proace

dag85,-
weekend145,-
week510,-


Misschien vind je dit ook interessant:

8 tips om te rijden in de sneeuw Vergeet dit niet op wintersport

 

Gepubliceerd door Annick op do, 12/28/2017 - 12:13

Reactie toevoegen