Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede auto kopen of toch huren?

Af en toe een tweede auto nodig? En ben je aan het twijfelen om een tweede auto aan te schaffen? Stop dan nu met twijfelen en lees snel verder. Wij leggen je graag uit waarom huren een goede optie is!

Beter voor het milieu

Ten eerste is het beter voor het milieu om af en toe een auto te huren i.p.v. er eentje te kopen. Als jij de auto niet gebruikt, gebruikt iemand anders de auto. Het is natuurlijk zonde om een auto te kopen die bijna altijd op de oprit staat. Hoe minder auto’s verkocht worden, hoe minder er geproduceerd hoeven te worden.

Meer ruimte

Een auto neemt natuurlijk veel ruimte in beslag, helemaal als je er twee hebt. Hoe lekker is het dat je dat probleem dus niet hebt met een huurauto. Natuurlijk wel in de periode dat je de auto huurt, maar voor de rest van de tijd heb je veel meer ruimte, heerlijk!

Flexibel

Je bent ook erg flexibel, als je een auto koopt dan zit je natuurlijk vast aan dat model. Bij een huurauto is dat niet zo. Heb je behoefte aan een kleine auto, dan huur je die. Maar ga je 3 weken later op vakantie, dan huur je een grotere, luxere auto. Zo heb je altijd passend vervoer.

Goedkoper

Naast al deze bovenstaande punten speelt geld natuurlijk ook een grote rol. Huur je een auto dan zit je niet vast aan al die maandelijke kosten. Denk aan wegenbelasting, onderhoud en de verzekering. Hoe lekker is dat! Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt.

Inzichtelijk maken wat de 2e (voor 99% stilstaande) auto maandelijks kost.

Stel iemand heeft een Toyota Yaris uit januari 2015, nieuw gekocht voor 16.000,- nu nog waard 8.700,- oftewel een afschrijving van 7.300,- 70 maanden is afschrijving 104,- per maand.

Maandelijkse kosten:

Afschrijving                     : 104,- (geef je niet daadwerkelijk uit, maar dat is wat je auto minder waard wordt per maand)
Wegenbelasting             :  40,-
Verzekering                     : 36,-
Onderhoud, reparatie   : 25,-
Totaal                               : 205,-

Oftewel, 205,- kosten per maand terwijl je er nauwelijks mee rijdt. Voor 205,- kun je ook flexibel huren op de momenten dat het jou uitkomt en de gewenste auto op dat moment. Voor 25,- per dag rij je een Picanto en vergelijkbaar met de Yaris kost 45,-/dag.

Benieuwd naar het aanbod wat wij hebben? Ga dan snel naar onze auto’s & prijzen pagina.

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...