Verhuizen met verhuisbus, een koud kunstje

Eindelijk de grote stap gezet: mijn vriendin en ik kochten vorig jaar ons eerste huis. Er kwam in korte tijd veel op ons af als eerste bewoner van dit nieuwbouwhuis. Veel beslissingen in een hele korte tijd: wat voor keuken en vloer plaatsen we, willen we een ligbad of toch een douche? Of misschien wel allebei? Stucwerk of toch eerst maar behangen met een verflaag? En natuurlijk de vraag: hoe gaan we met al onze spullen van ons oude huis in ons nieuwe huis terecht komen?

Zelf verhuizen, of toch een verhuisbedrijf inhuren?

Binnen een maand stond de basis en konden we verhuizen. Weer een beslissing die we moesten nemen: gaan we zelf verhuizen met een bestelbus, of laten we ons heel decadent verhuizen door een verhuisbedrijf? Na een simpele rekensom (verhuizen m.b.v. verhuisbedrijf zou voor ons uitkomen op zo'n € 1.000,- omdat we ook een piano hadden te verhuizen) kwamen we er al heel gauw achter dat er geen budget was om het uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Dan maar onze vrienden en familie lief aankijken om ons te helpen. Van tevoren hadden we gelukkig al wel de zolder en schuur opgeruimd en een verhuisbusje vol naar de stort gebracht. Nu de grote spullen en alle dozen nog!

Verhuisbusje huren, lekker makkelijk

De keuze gemaakt om zelf te verhuizen. Nu nog een paar sterke vrienden en familieleden charteren. Dat was gelukkig zo geregeld. Dan de vraag of we een aanhanger of toch een bestelbus nodig hebben. Uiteindelijk toch maar een ruime bus, want er moesten een paar grote spullen verhuisd worden. De zitbank, wasmachine, droger, de comfortabele grote boxspring, en een paar grote kasten... Die ruime verhuisbus was zeker nodig! 

Ik werk bij een autoverhuurbedrijf, lekker handig!

Ja, ik kon even makkelijk een busje meenemen om ons zelf te verhuizen! Ik heb mijn collega lief aangekeken en hij heeft een bestelbus geregeld met een leuke personeelskorting. We twijfelden of we een gewone verhuisbus of de grote bakwagen van 20m3 met elektrische laadlift nodig hadden. Die laatste is wel iets duurder maar wel erg ruim en makkelijk door die elektrische laadlift. We hadden berekend dat onze spullen dan wel in één ritje mee kon. En een voordeel is dat ik die grote verhuisbus / bakwagen met een B-rijbewijs mag besturen. Nadeel was dat ons oude huurhuis in de binnenstad lag en we onder een poortje moesten doorrijden om er te komen. De boel opgemeten maar die grote bakwagen ging 'm niet worden, of we moesten er een cabrio van maken-;) 

Dan maar een verhuisbus van 11m3 en een paar keer heen en weer rijden. Gelukkig hoefden we maar 10 minuten te rijden van ons oude huurhuis naar onze nieuwe woning, dus het was niet erg om een paar keer heen en weer te rijden. Sterker nog: het was wel even lekker omdat je tijdens het rijden even niet hoefde te sjouwen! Met vijf man binnen een dag alles verhuisd en op de goede plek in huis kunnen zetten. Viel dat even mee! 

Benieuwd welke verhuisbus wij gebruikten voor onze verhuizing? 

Wij gebruikten voor onze verhuizing de Peugeot Boxer L2/H2. Huh, L2/H2, was da? L2/H2 staat voor Lengte 2, Hoogte 2, oftewel een verlengde en verhoogde bus. Dat verlengde was makkelijk omdat de bus lekker ruim was. Maar vooral dat hij verhoogd was kwam ons erg goed uit. We konden er rechtop in staan en de kasten konden we rechtop vervoeren. Dat scheelde nogal wat, anders hadden we alle kasten liggend moeten vervoeren en dan zou de bus in no-time vol hebben gezeten. Wil je net als ik een bus huren voor je verhuizing? Bedenk dan van tevoren hoeveel laadruimte je nodig hebt. Ben je eruit? Kijk dan hier voor het aanbod van verhuisbussen bij Autohopper.

Verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf kost gemiddeld € 900,-. Een busje bij Autohopper kost tussen de  € 54,- en de € 119,-. Daar moet dan nog wat wat brandstof in (zo'n € 30,-) en het is wel zo leuk als je nog wat hapjes en drankjes hebt voor je sjouwers. Wij waren in totaal zo'n € 120,- kwijt, en hebben dus bijna € 800,- bespaard. Niet gek voor één dagje sjouwen! Nog een voordeel: we hadden een gezellige dag met vrienden en familie! 

Succes met je verhuizing!

[carG6,G11,G20]


Misschien vind je dit ook interessant:

Afmetingen bestelbusjes Autohopper Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

 

Gepubliceerd door steven.donselaar op wo, 01/02/2019 - 09:54

Reactie toevoegen