Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat moet ik meenemen als ik een auto ga huren?

Afbeelding
Pinapparaat

Tof, je hebt een auto of busje gehuurd bij Autohopper! We willen je natuurlijk snel helpen als je de auto komt ophalen, dus het is handig om goed voorbereid onze kant op te komen. Hieronder leggen wij je uit wat je moet mee nemen als je een auto of bus komt ophalen.

Dubbele legitimatie

Het eerste is gelijk het belangrijkste. Huur je een auto of busje bij Autohopper, dan ben je verplicht om dubbele legitimatie mee te nemen. Dat houdt in dat je zowel je geldige rijbewijs als een ID kaart of paspoort moet kunnen laten zien. Heb je alleen een rijbewijs mee? Dan kunnen wij je helaas geen auto of bus verhuren. Dit heeft te maken met de strenge eisen van onze verzekeraar. Wij moeten namelijk kunnen bewijzen dat we er alles aan hebben gedaan om de huurder goed te identificeren, om op die manier misbruik van onze huurauto’s tegen te gaan.

Pinpas

Ook moet je een pinpas meenemen. Belangrijk hierbij is dat deze pinpas op je eigen naam staat. We kunnen je helaas geen auto of bus verhuren als je wil betalen met een pinpas van een vriend(in) of familielid. Dit is eigenlijk ook weer een extra check die we van onze verzekeraar moeten uitvoeren om je identiteit vast te stellen en om te bepalen of je wel kredietwaardig bent.

Saldo

Waarschijnlijk onnodig om te vermelden, maar zorg ook dat je bij het ophalen van de auto of bus al genoeg geld op je bankrekening hebt staan om de borg en het huurbedrag te betalen. Check dit van de voren om teleurstelling te voorkomen. Je kan de borg bij ons alleen pinnen, contant betalen is helaas niet mogelijk. We zorgen ervoor dat de betaalde borg uiterlijk de volgende werkdag weer wordt overgemaakt naar je rekening, zodat je nooit lang op je geld hoeft te wachten.

Bevestiging van je reservering

Niet noodzakelijk maar altijd handig: neem de bevestiging van je reservering mee. Let er op dat dit niet de bevestiging is van je online reserveringsaanvraag, want daar staat geen reserveringsnummer op.

Als je een auto of bus komt ophalen dien je dus altijd dubbele legitimatie mee te nemen, een pinpas die op jouw naam staat én genoeg geld om de borg te kunnen pinnen. Als je dit goed voor elkaar hebt is het ophalen van de auto of bus een fluitje van een cent!

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...