Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat moet je doen voor je wegrijdt?

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf natuurlijk graag voorkomen! We raden daarom aan om een aantal dingen te controleren voordat je wegrijdt in je huurauto. Hop hop… zo ga je veilig de weg op! 

Stoel

Zorg er als eerste voor dat je stoel goed afgesteld staat. Je moet goed met je voeten bij de pedalen kunnen komen. Trap de koppeling als je gaat zitten helemaal in en zorg dat je je been niet helemaal hoeft te overstrekken om dit te doen. Zorg ook dat je stoel niet te ver naar voren, maar ook zeker niet te ver achterover leunt. Check als laatste of je stoel op de juiste hoogte staat, zodat je de weg goed kan zien.

Stuur

Wist je dat je de meeste sturen naar boven, beneden, voor en achter kan verplaatsen? Dat kan met een knopje of hendel onder het stuur. Om er zeker van te zijn dat je stuur goed staat ingesteld pak je het stuur vast en duw je je rug in de stoel. Als je je armen nèt niet meer helemaal kan strekken, staat je stuur goed ingesteld.

Spiegels

Stel je spiegels goed af, zowel de binnen- als buitenspiegel. De bovenkant van de binnenspiegel moet gelijk staan met de bovenkant van het achterraam, zodat je het hele achterraam kan zien als je in de binnenspiegel kijkt. In de buitenspiegels moet je een klein stukje zien van de achterkant van de auto, twee derde van de weg en een derde van de lucht.

Telefoon

Als je klaar bent met het afstellen is het handig om je telefoon te verbinden met de Bluetooth van de auto. Als je dan gebeld wordt, kan je gemakkelijk opnemen en hoef je de telefoon niet op te pakken. 

Muziek

Zorg ervoor dat je alvast een leuke playlist of radiozender opzet voor je wegrijdt, dat is een stuk veiliger dan dat je dit moet doen als je al aan het rijden bent.

Navigatie

Weet je niet waar je heen moet? Stel je navigatie in voordat je gaat rijden. Ben je al aan het rijden? Stop dan even langs de weg om hem in te stellen.

De bovenstaande acties klinken misschien simpel of heel erg “logisch”, toch zijn mensen steeds gehaaster en worden deze dingen steeds vaker tijdens het autorijden nog gedaan. Afleiding is tegenwoordig echt de grootste oorzaak van ongelukken in het verkeer. Zo zonde, het is niet nodig! Huur je een auto bij één van de Autohoppers? Vraag dan gerust om hulp bij het ‘rijklaar maken’ van je auto, wij helpen je graag!  

Wil je gelijk de weg op? Reserveer dan jouw huurauto!

Ook interessant

Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...
Categorieën
  • Vakantie
Kijk jij ook zo uit naar je vakantie? Weet je al waar je heen gaat, maar nog niet hoe je daar naar toe gaat omdat je eigen auto te...