Winterbanden bij je huurauto?

Ga je op wintersport met een huurauto, of huur je in de winter een auto? Dan kan je ervoor kiezen om winterbanden bij te boeken. Maar zijn winterbanden voor een huurauto eigenlijk wel nodig? Werken ze echt, of is het gewoon een verkooppraatje?

Het nut van winterbanden in Nederland

We zouden natuurlijk slechte verkopers zijn als we zouden zeggen dat winterbanden in Nederland geen nut hebben, maar het is toch echt zo. Ze werken wel degelijk, al vanaf een temperatuur van minder dan 7 graden. In de winter wordt het in Nederland regelmatig kouder dan 7 graden en hebben winterbanden dus zeker nut. Handig dus als je bijvoorbeeld rijdt in de sneeuw of op een glad wegdek, maar wist je dat winterbanden ook meer grip geven op een nat wegdek? Ideaal voor die regenachtige winters in ons kikkerlandje! Winterbanden verkorten de remweg. Ook bieden winterbanden veel meer grip bij het wegrijden of bij het rijden in een bocht. Dit vanwege de betere grip door de zachtere rubbersamenstelling van winterbanden en een aangepast profiel. Er zitten niet standaard winterbanden op onze huurauto's. Wil je zeker weten dat je huurauto voorzien is van winterbanden, dan geef je dit gewoon aan in stap 2 van je online reserveringsaanvraag. 

Winterbanden voor je wintersport vakantie

Ga je op wintersport? Dan is het heel waarschijnlijk dat je uiteindelijk moet rijden op een glad en besneeuwd wegdek. Om die reden zijn winterbanden in landen als Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië en bepaalde gebieden in Italië verplicht. Heb je geen goede banden onder je auto, dan riskeer je een boete. Ben je betrokken bij een ongeval en heb je geen goede banden, dan kan die boete oplopen tot wel € 5000,-! In België, Frankrijk en Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht, al wordt het wel aangeraden. In al deze wintersportlanden zijn er bepaalde weggetjes waar sneeuwkettingen ook verplicht zijn. En dat is maar goed ook, want het komt echt wel eens voor dat mensen niet omhoog komen in de sneeuw. Levensgevaarlijk! Laat het dus zeker weten als je met je huurauto op wintersport gaat, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan! 

Kies je voor winterbanden bij je huurauto, dan kan het zo zijn dat je een huurauto met all season banden krijgt. All season banden, of M+S banden, zijn de ideale middenweg tussen zomer- en winterbanden. In Nederland zijn deze banden over het algemeen meer dan voldoende, maar als je op wintersport gaat met een huurauto met all season banden moet je wel even goed opletten of er een Alpine-symbool, of een bergje met sneeuwvlokje, op staat. Deze banden zijn volgens de wet goed genoeg om ook op de besneeuwde bergweggetjes genoeg grip te hebben. Rijd je hier met zomerbanden of all season banden zonder dit symbool, dan riskeer je een boete. Informeer hier dus goed naar bij de vestiging waar jij je auto huurt! 

We wensen je een veilige reis toe met je huurauto! 

0
Ruim station

Bijv. Kia Ceed SW, Renault Megane SW

dag69,-
weekend124,-
week414,-
0
Bus 6-persoons met laadruimte

Bijv. Renault Trafic, Toyota ProAce Dubbele cabine

dag99,-
weekend179,-
week594,-
0
Bus 9-persoons

Bijv. Peugeot Expert, Toyota ProAce Personenbus

dag149,-
weekend269,-
week894,-

 


Misschien vind je dit ook interessant:

Op wintersport naar Duitsland? Naar welke landen mag je rijden met je huurauto of busje?

 

 

Gepubliceerd door Kiki op ma, 12/21/2015 - 17:08