Overslaan en naar de inhoud gaan

8 tips om verhuisblunders te voorkomen

Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Afbeelding
Mensen aan het verhuizen met verhuisbus van autohopper

Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op een rijtje gezet, zodat de meest gemaakte verhuisblunders jou niet overkomen.

1. Koop stevige verhuisdozen

Besparen op verhuisdozen lijkt misschien een goed idee. En dat snappen we. Je wil natuurlijk zo veel mogelijk besparen want verhuizen is al duur genoeg. Zorg er daarom voor dat je stevige verhuisdozen koop die wel tegen een stootje kunnen. Zo weet je zeker dat de dozen al je spullen kunnen houden en deze er niet tijdens het tillen doorheen zakken. Je kan deze dozen ook bewaren en weer gebruiken voor de volgende verhuizing of spullen in te bewaren voor in de opslag. Zo krijgen de dozen een 2e leven!

2. Wikkel je spullen goed in

Zorg ervoor dat je niet vergeet om je kostbare spullen goed in te wikkelen met papier of bubbeltjes plastic zodat deze niet beschadigd raken. Want als je iets niet wil is het dat je eeuwenoude theepot van je overgrootoma kapot stoot, toch?

3. Regel de juiste bus

Er zijn veel verschillende formaat busjes beschikbaar. Wij verhuren bijvoorbeeld busjes met ‘maar’ 3m3 laadruimte, maar ook grote meubelwagens met laadlift en 20m3 laadruimte. Bedenk van tevoren dus goed hoeveel spullen je moet verhuizen en hoe groot deze zijn. Je kan beter een bus huren die net iets te groot is dan dat je halve kast uit de bus steekt. Dat is niet alleen gevaarlijk maar het kan ook schade aan je meubels brengen. En dat zou zonde zijn! Ook kan je bijvoorbeeld verhuisdekens of een steekwagentje huren. Zo zijn jouw meubels nog beter beschermd en hoef je niet zo zwaar te tillen!

4. Huur een bus met laadlift

Maak je verhuizing nog makkelijker door een bakwagen te huren. Waarom? Nou, een bakwagen heeft een laadlift die tot 750 kg kan tillen. Dat gaat een stuk makkelijker met grote meubels dan dat je dit zelf in en uit de bus moet tillen. En de laadlift in combinatie met een steekwagen is nog beter, dan gaat de verhuizing bijna vanzelf!

5. Check je verhuisdatum

Kijk tijdens het reserveren goed naar de datum waarop je de bus reserveert en kijk dit ook echt goed na. Het gebeurt écht regelmatig dat er voor een verkeerde datum een busje wordt gehuurd. De ervaring leert dat het erg lastig kan zijn om op de verhuisdag zelf nog een busje te regelen, helemaal in het weekend. Verhuizen is al stressvol genoeg! Ook is het verstandig om op tijd te reserveren. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat alle busjes al verhuurd zijn, en dat wil je natuurlijk voorkomen!

6. Zorg voor een goede parkeerplek

Kijk van tevoren even goed waar je je grote verhuis bus kan parkeren. Je wil natuurlijk het liefst zo dichtbij mogelijk parkeren. Is dit niet mogelijk omdat je in de stad gaat wonen? Zorg er dan voor dat je op tijd een vergunning aanvraagt voor het parkeren bij je huis. Zo voorkom je boetes en irritaties!

7. Weet hoe hoog je bus is

Weet jij precies hoe hoog je bus is die je gehuurd hebt? Nee? Dat dacht ik al! Check dit altijd goed voordat je wegrijdt. Je wil namelijk niet vast komen te zitten onder een tunnel en bovenhoofdse schade moeten betalen!

8. Maak je meubels leeg

Vergeet niet om al je meubels goed na te kijken of er echt niks meer in zit, je zit er natuurlijk niet op te wachten om de helft van je spullen te verliezen tijdens het verhuizen. Tip: Huur een verhuispakket bij je verhuisbus met een hondje, spanbanden en verhuisdekens. Hiermee verplaats je je meubels makkelijk en veilig zonder ze te beschadigen.

We hopen dat je verhuizing met onze tips wat soepeler gaat verlopen.

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...
Categorieën
  • Vakantie
Kijk jij ook zo uit naar je vakantie? Weet je al waar je heen gaat, maar nog niet hoe je daar naar toe gaat omdat je eigen auto te...