Wat is bovenhoofdse schade?

Je hebt het vast wel voorbij zien komen op het internet of gelezen in onze voorwaarden toen je op zoek was naar een huurauto/bus; “Bovenhoofdse schade”. Maar wat houdt bovenhoofdse schade nou eigenlijk in? We leggen het je uit in deze blog!

Eigen Risico bij schade

Het zal je maar gebeuren: je bent lekker in je huurauto of busje aan het rijden, rijd je ineens schade. Erg vervelend, maar het kan natuurlijk gebeuren. Gelukkig zijn alle huurauto's van Autohopper WA + All Risk verzekerd. Jij als klant hebt echter een standaard Eigen Risico van € 750,- per schade. Dit standaard Eigen Risico kun je verlagen naar € 350,- per schade. Dit kost je € 9,- per dag. De schade die gemaakt is wordt getaxeerd. Komt het schadebedrag boven je eigen risico uit, dan betaal jij het gekozen Eigen Risico en wij betalen de rest om de schade te herstellen (dit werkt eigenlijk hetzelfde als bij je eigen autoverzekering). Zie voor meer info onze blog 

Bovenhoofde schade

Eigen Risico bovenhoofdse schade

Het reguliere Eigen Risico geldt niet wanneer er schade aan de bedrijfswagen zit op een hoogte boven de 1,90 m. Dan krijgen we te maken met de zogenaamde bovenhoofdse schade. Voor alle schade die gemaakt wordt “boven het hoofd” (1,90m) gelden de volgende tarieven:

  • Particulier eigen risico maximaal 1.500,-
  • Zakelijk eigen risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. Bovenhoofdse schade ontstaat vaak wanneer je niet goed weet hoe hoog de bus is waar je in rijdt. Je kan dan bijvoorbeeld vast komen te zitten onder een viaduct of tunnel. Let daarom altijd goed op hoe hoog de bus is waarmee je rijdt.

Voorkom bovenhoofdse schade

Om bovenhoofdse schade te voorkomen hebben wij om af te sluiten nog wat tips voor je:

  • Vraag van te voren hoe hoog de bus is (bij de meeste bussen staat dit met een sticker aangegeven)
  • Let goed op de borden op de weg met de hoogte van het viaduct / tunnel (of denk aan je carport of de ‘vieze’ hoekjes van je overstek)
  • Weet je niet zeker of het past? Vraag assistentie van een medepassagier, laat hem/haar even uitstappen om de situatie goed in te schatten

Drive safe! 

0
Bestelbus 6 m³ laadruimte

Bijv. VW Transporter of Citroen Jumpy

dag65,-
weekend104,-
week390,-
1
Bestelbus 11m³ laadruimte

Bijv. Citroen Jumper of Peugeot Boxer L2/H2

dag89,-
weekend142,-
week534,-
0
Bestelbus 20 m³ laadruimte

Te besturen met B-rijbewijs!

dag119,-
weekend190,-
week714,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Verhuisblunders Autohopper Auto huren met trekhaak

 

Gepubliceerd door Kiki op di, 11/06/2018 - 08:58

Reactie toevoegen