Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen Risico bij het huren van een auto

Categorieën
  • Verzekering

Huur je een auto bij Autohopper, dan is deze goed (all-risk) verzekerd. Echter, alle autoverhuurders rekenen een zogenoemd Eigen Risico bij schade. Bij Autohopper doen wij dat dus ook. Wij leggen je graag uit waarom je Eigen Risico moet betalen en hoe hoog dit bedrag is.

Wat is Eigen Risico bij schade?

Alle huurauto's van Autohopper zijn all-risk verzekerd. Dat betekent dat zowel de kosten van schade aan andere auto's als de kosten voor schade aan de huurauto gedekt zijn. Wij rekenen een Eigen Risico tarief dat past bij de gehuurde auto. Eigen Risico is het tarief van de schade dat je zelf betaalt. Is de totale schade meer dan het Eigen Risico? Dan betaal je gewoon het vastgestelde tarief, wij zorgen voor de rest. Per schade betaal je het Eigen Risico. Is de schade minder dan het vastgestelde Eigen Risico? Dan betaal je uiteraard alleen die schade. Als je de auto met schade inlevert, maakt de verhuurmedewerker een inschatting van de kosten. Dit bedrag wordt dan ingehouden van de betaalde borg. Vallen de uiteindelijke kosten lager uit, dan zorgen wij ervoor dat het restant weer netjes naar je wordt overgemaakt. 

Klasse Eigen Risico Verlaagd Eigen Risico
Compact, midden en ruim € 750,- € 350,-
Groot, Luxe, personen- en VIP bus, Bestelbus t/m 6m³. € 1000,- € 500,-
Bestelbussen groter dan 11m³.  € 1500,- € 750,-

Kan ik het Eigen Risico afkopen?

Ja, je kan het Eigen Risico verlagen vanaf 21 jaar en als je langer dan één jaar je rijbewijs hebt. Je verlaagt het Eigen Risico dan naar een vastgesteld bedrag. Hier betaal je een tarief per dag voor. Kies je bijvoorbeeld voor een compacte huurauto, dan kun je het eigen risico verlagen van € 750,- naar € 350,- voor een prijs van € 10,- per dag. Heb je nog geen jaar je rijbewijs? Dan kan je het Eigen Risico niet verlagen. 

 

Bovenhoofdse schade

Er zijn twee soorten schade. "Normale" schade en "Bovenhoofdse schade". Bovenhoofdse schade is alles schade die wordt gereden aan een busje boven de 1,90 m. hiervoor gelden de volgende tarieven:

  • Particulier eigen risico maximaal 1.500,-
  • Zakelijk eigen risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. Dit bedrag wordt niet mee gerekend als Eigen Risico tijdens het huren van je bus. Mocht het toch gebeuren dat je Bovenhoofdse schade rijdt dien je dit wel achteraf te betalen.

Wat betaal je bij schade?

Stel, je huurt een auto en je rijdt met deze huurauto per ongeluk tegen de dure BMW van je buurman aan. Da's een fikse schade. Gelukkig zijn alle huurauto's van Autohopper dus all-risk verzekerd tegen dit soort schades. Dat betekent dat onze verzekering de schade volledig dekt, minus het Eigen Risico. Dit bedrag moeten wij ook aan de verzekeraar betalen en verhalen wij dus altijd op de persoon die de schade heeft gereden. Stel de totale schade aan zowel de huurauto als de dure BMW van je buurman is € 6.000,-, dan ben je alleen je Eigen Risico kwijt. 

Je bent dus nooit meer kwijt dan dit Eigen Risico. De rest wordt vergoedt door de verzekering. Tenzij er fraude of opzet (ook alcohol/ drugs) in het spel zit natuurlijk, dat spreekt voor zich.  

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...