Eigen Risico bij het huren van een auto

Huur je een auto bij Autohopper, dan is deze goed (allrisk) verzekerd. Echter, alle autoverhuurders rekenen een zogenoemd Eigen Risico bij schade. Bij Autohopper doen wij dat dus ook. Wij leggen je graag uit waarom je Eigen Risico moet betalen en hoe hoog dit bedrag is.

Wat is Eigen Risico en kan ik dit afkopen?

Alle huurauto's van Autohopper zijn allrisk verzekerd. Jij als klant hebt echter een standaard Eigen Risico van € 750,- per schade. Dit standaard Eigen Risico kun je verlagen, of afkopen naar € 350,- per schade. Dit kost je € 9,- per dag. Heb je nog geen jaar je rijbewijs? Dan kan je het Eigen Risico niet verlagen. 

Wat betaal je bij schade?

Stel, je huurt een auto en je rijdt met deze huurauto per ongeluk tegen de dure BMW van je buurman aan. Da's een fikse schade. Gelukkig zijn alle huurauto's van Autohopper dus allrisk verzekerd tegen dit soort schades. Dat betekent dat onze verzekering de schade volledig dekt, minus het Eigen Risico. Dit bedrag moeten wij ook aan de verzekeraar betalen en verhalen wij dus altijd op de persoon die de schade heeft gereden. Stel de totale schade aan zowel de huurauto en de dure BMW van je buurman is € 6.000,-, dan ben je alleen je Eigen Risico kwijt. 

Je bent dus nooit meer kwijt dan dit eigen risico. De rest wordt vergoedt door de verzekering. Tenzij er fraude of opzet in het spel zit natuurlijk, dat spreekt voor zich. Dus heb je gekozen voor het verlaagde Eigen Risico van € 350,-, dan kost jou die schade € 350,-. Hierdoor kun je lekker en zorgeloos op pad in een huurauto van Autohopper. 

 

0
Compact promotie

Bijv. Volkswagen Up of Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag45,-
weekend77,-
week270,-
0
Bestelbus 20 m³ laadruimte

Te besturen met B-rijbewijs!

dag119,-
weekend202,-
week714,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Auto huren zonder creditcard Leuke routes in Nederland

 

Gepubliceerd door steven.donselaar op ma, 05/02/2016 - 14:34

Reactie toevoegen