Eigen Risico bij het huren van een auto

Huur je een auto bij Autohopper, dan is deze goed (all-risk) verzekerd. Echter, alle autoverhuurders rekenen een zogenoemd Eigen Risico bij schade. Bij Autohopper doen wij dat dus ook. Wij leggen je graag uit waarom je Eigen Risico moet betalen en hoe hoog dit bedrag is.

Wat is Eigen Risico bij schade?

Alle huurauto's van Autohopper zijn all-risk verzekerd. Dat betekent dat zowel de kosten van schade aan andere auto's als de kosten voor schade aan de huurauto gedekt zijn. Wij rekenen echter wel een Eigen Risico van € 750,- per schade. Dit betekent dat jij de eerste € 750,- van de schade zelf moet betalen. Is de totale schade € 1.500,-? Dan betaal je gewoon € 750,-, wij zorgen voor de rest. Is de schade € 300,-? Dan betaal je uiteraard maar € 300,-. Als je de auto met schade inlevert, maakt de verhuurmedewerker een inschatting van de kosten. Dit bedrag wordt dan ingehouden van de betaalde borg. Vallen de uiteindelijke kosten lager uit, dan zorgen wij ervoor dat het restant weer netjes naar je wordt overgemaakt. 

Kan ik het Eigen Risico afkopen?

Ja, je kan het Eigen Risico verlagen als ouder bent dan 21 of als je langer dan één jaar je rijbewijs hebt. Je verlaagt het Eigen Risico dan naar € 350,- per schade. Hier betaal je € 9,- per dag voor. Heb je nog geen jaar je rijbewijs? Dan kan je het Eigen Risico niet verlagen. 

Bovenhoofdse schade

Er zijn twee soorten schade. "Normale" schade en "Bovenhoofdse schade". Bovenhoofdse schade is alles schade die wordt gereden aan een busje boven de 1,90 m. hiervoor gelden de volgende tarieven:

  • Particulier eigen risico maximaal 1.500,-
  • Zakelijk eigen risico maximaal 5.000,-

Dit Eigen Risico is niet af te kopen of te verlagen. Dit bedrag wordt niet mee gerekend als Eigen Risico tijdens het huren van je bus. Mocht het toch gebeuren dat je Bovenhoofdse schade rijdt dien je dit wel achteraf te betalen.

Wat betaal je bij schade?

Stel, je huurt een auto en je rijdt met deze huurauto per ongeluk tegen de dure BMW van je buurman aan. Da's een fikse schade. Gelukkig zijn alle huurauto's van Autohopper dus all-risk verzekerd tegen dit soort schades. Dat betekent dat onze verzekering de schade volledig dekt, minus het Eigen Risico. Dit bedrag moeten wij ook aan de verzekeraar betalen en verhalen wij dus altijd op de persoon die de schade heeft gereden. Stel de totale schade aan zowel de huurauto als de dure BMW van je buurman is € 6.000,-, dan ben je alleen je Eigen Risico kwijt. 

Je bent dus nooit meer kwijt dan dit Eigen Risico. De rest wordt vergoedt door de verzekering. Tenzij er fraude of opzet (ook alcohol/ drugs) in het spel zit natuurlijk, dat spreekt voor zich.  

0
Compact promotie

Bijv. Toyota Aygo met stickers

dag25,-
weekend50,-
week175,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Hyundai i20

dag45,-
weekend72,-
week270,-
0
Bestelbus 20 m³ laadruimte

Te besturen met B-rijbewijs!

dag119,-
weekend190,-
week714,-


Misschien vind je dit ook interessant:

Auto huren zonder creditcard Leuke routes in Nederland

 

Gepubliceerd door steven.donselaar op ma, 12/02/2019 - 13:34