Overslaan en naar de inhoud gaan

6 leuke dagjes uit die wel kunnen

Hallo lente! We hebben massaal behoefte aan leuke uitjes, maar helaas bieden de corona maatregelen nog weinig ruimte. Maar dat betekent niet dat je helemaal niks meer kan! Ook last van voorjaarskriebels, maar weet je niet zo goed wat je in deze tijd wél kan doen? Wij zetten een aantal leuke dagjes uit voor je op een rijtje!

1. Dagje toeren met de (huur)auto

Wie zegt er dat je naar het buitenland moet voor mooie natuur? Er is genoeg te ontdekken in Nederland! De ANWB heeft een aantal autoroutes voor je uitgestippeld. Ontdek bijvoorbeeld de Zuid-Hollandse Bollenstreek, ontdek alle Friese meren, trotseer het stuwwallenlandschap van het Gooi op de Utrechtse Heuvelrug of ontdek ons kleine kikkerlandje met één van de andere 18 autoroutes. Haal een lekker broodje en sapje bij een benzinestation en eet deze lekker in de buitenlucht op. Super coronaproof én leuk!

2. Ontdek een stad met een puzzeltocht

Toegegeven, de meeste steden zagen er de afgelopen maanden nogal troosteloos uit. Maar nu het weer wat beter wordt én de winkels weer voor een deel open zijn, begint het toch wel weer ergens op de lijken in de Nederlandse binnensteden. De meeste Nederlandse steden zitten vol historische verrassingen en er zijn genoeg mogelijkheden om, coronaproof, deze steden met bijvoorbeeld een puzzeltocht te ontdekken.

3. Waterskiën of wakeboarden

Wat avontuurlijker ingesteld? Vanaf dit weekend zijn de meeste cable parks weer open! Neem een picknickmand mee en maak er een gezellig dagje weg van op het strand. Vergeet niet om vooraf even te reserveren, dan weet je zeker dat je niet voor niks komt.  

4. Dagje (klim)bos

Genoeg bosrijke omgeving te vinden voor een lange boswandeling, maar als je wat avontuurlijker bent ingesteld of als je juist een leuk en actief dagje weg wil met je gezin is een bezoekje aan een klimbos misschien wel een idee! Voor een paar euro per persoon klauter je over bruggen en netten, slinger je aan lianen en beleef je een waar avontuur middenin de natuur. Let op, nog niet alle klimbossen zijn weer geopend. Maak dus een reservering voordat je er naartoe gaat!

5. Wandelen in een natuurgebied

In ons kleine kikkerlandje vind je maar liefst 21 nationale parken. In al deze parken kan je via een vooraf bepaalde route wandelen, fietsen of gewoon even heerlijk genieten van de natuur.

6. Vogels spotten

Deze activiteit heeft dankzij corona een flinke boost gehad: niks sufs aan, maar juist ideaal als je wandelen saai vindt maar toch graag in de natuur bent! Er zijn verschillende wandelroutes te vinden voor vogelliefhebbers. Als je geen zin hebt om je helemaal in te lezen kan je natuurlijk gewoon gaan wandelen in één van deze gebieden en daar zien welke vogels er op je pad ‘vliegen’.

Heb je een grote(re) en veilige auto nodig voor één van deze uitjes? Hop hop, naar de Autohopper vestiging bij jou om de hoek!

Ook interessant

Afleiding tijdens het autorijden is een van de grootste oorzaken van verkeersongelukken. Dat willen wij als autoverhuurbedrijf...
Categorieën
  • Huurtips
  • Verhuizen
Ga je binnenkort verhuizen? Klik dan niet weg, want dan is dit een leuk artikel voor jou om verder te lezen! We hebben 8 tips op...
Categorieën
  • Vakantie
Ga jij deze zomer op vakantie naar het buitenland? En twijfel je of je ouwe bakkie de reis wel gaat trekken? Met een huurauto van...