Auto huren

Auto huren? Leuk dat je aan ons denkt! We helpen je graag letterlijk én figuurlijk op weg. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt als je een auto of bus wil huren. 

Hoe kies je een autoverhuurder?

De meeste mensen oriënteren zich goed voordat ze een autoverhuurbedrijf selecteren. Al wordt een auto huren door nieuwe wetgeving gelukkig allemaal wel wat transparanter dan een aantal jaar geleden, het is belangrijk dat je wel appels met appels vergelijkt. Let hierbij goed op wat de autoverhuurder doet met btw, vrije kilometers, borg betalen én verlagen, de verzekering en de betaalwijze. Lees ook dit artikel over het vergelijken van autoverhuurders. Ook kan je in sommige gevallen geen auto huren als je nog maar 18 jaar bent, of nog geen jaar je rijbewijs hebt. Bij Autohopper kan dit wel. 

Auto huren

Reserveer je huurauto

Heb je een auto of bus gevonden die aan je wensen voldoet? Dan ben je er klaar voor om de auto te reserveren! Doe dit ruim op tijd, bij sommige autoverhuurders (waaronder Autohopper) doe je namelijk eerst altijd een reserveringsaanvraag. Dit omdat onze website niet kan inzien of de huurauto of -bus die je hebt gekozen beschikbaar is. Selecteer de auto of bus die je wil, kies vervolgens (wanneer nog niet gedaan) de meest dichtbij zijnde vestiging, selecteer de data (let even op de voorwaarden van onze huurtijden), eventuele extra's die je wil bijboeken en vul je persoonlijke gegevens in. Je krijgt daarna meteen een kopie van je aanvraag in je mailbox. Wij nemen daarna zo snel mogelijk, maar altijd binnen 24 uur, even contact met je op om je te laten weten of de auto of bus beschikbaar is. Als deze niet beschikbaar is proberen we altijd een alternatief voor je te bedenken. 

Huurauto ophalen

Het is zover, je gaat je auto huren! Vergeet niet om je pinpas, rijbewijs én ID-kaart en/of paspoort mee te nemen. We hebben precies voor je opgeschreven waar je op moet letten en wat je mee moet nemen als je een auto huurt. Onze collega van de verhuur neemt alles even met je door en loopt vervolgens mee naar de auto of bus die je hebt gehuurd. Samen lopen jullie een rondje om de auto om te kijken of er schades zijn. Al zijn de meeste auto's niet ouder dan een jaar, het kan soms toch gebeuren dat er een klein deukje of krasje op de auto zit. Als dit zo is, dan staat dit in ons systeem. Onze collega zal je hier ook op wijzen. Zie je tóch een schade die niet in het systeem staat? Geef dit dan meteen door, zodat jij hier niet voor opdraait! Het komt helaas toch nog wel eens voor dat hier aan het einde van de huurperiode discussie over ontstaat. Wij doen onze uiterste best om dit te voorkomen, help je ons daarbij? Wees wel gerust, omdat onze huurauto's goed verzekerd zijn, betaal je nooit meer dan het gekozen Eigen Risico bij schade. Is alles in orde? Dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Of nouja, laat het wel even weten als je naar het buitenland gaat, dan informeren we je ook hoe het zit met de verzekering en pechhulp in het buitenland. We hebben ook een handige autovakantie checklist voor je gemaakt. Stel je wel nog even je spiegels goed in? Dan wensen we je veel plezier met je huurauto! 

Auto huren bij Autohopper

Huurauto inleveren

Aan het einde van de huurperiode lever je de huurauto of -bus bij dezelfde vestiging weer in. We lopen weer even een rondje om de auto om te kijken of er schade is die er aan het begin van de huurperiode nog niet was. Als dit niet zo is wordt de eindovereenkomst opgemaakt. Hierop staat precies wat je al hebt betaald en wat je van ons terugkrijgt. Heb je niet meer dan gemiddeld 100 kilometer per dag gereden en is er geen schade? Dan zie je op deze overeenkomst ook dat het hele borgbedrag weer naar je wordt overgemaakt. 

We hopen dat je zo een goed beeld hebt gekregen bij wat er komt kijken bij een auto huren. En daarmee hopen we natuurlijk dat je kiest voor Autohopper! Hieronder nog even wat redenen om je over de streep te helpen:

  • Je huurt altijd de allernieuwste huurauto’s
  • Géén verrassingen achteraf dankzij onze duidelijke prijzen incl. btw, verzekering, pechhulp en 100 vrije km's per dag
  • Meer dan 150.000 blije klanten gingen je al voor
  • Met meer dan 100 vestigingen de grootste autoverhuurder van Nederland
  • De hoogst beoordeelde autoverhuurketen volgens Klantenvertellen

Dus, auto huren? Hop hop, naar Autohopper! 


Meest gehuurde auto's

0
Compact promo

Bijv. Kia Picanto met stickers

dag29,-
weekend58,-
week203,-
1
Midden

Bijv. Kia Rio, Renault Clio

dag54,-
weekend97,-
week324,-
0
Ruim station

Bijv. Kia Ceed SW, Renault Megane SW

dag69,-
weekend124,-
week414,-